Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

SRI-főnök: a titkosszolgálat dolga megakadályozni a területi autonómiát

Központ július 28, 2014 Belföld

SRI-főnök: a titkosszolgálat dolga megakadályozni a területi autonómiát

A román hírszerzés feladatának tekinti, hogy megakadályozza a területi autonómia megvalósulását Románia területén – derült ki a Román Hírszerző Szolgálat (SRI) igazgatójának egy hétfői nyilatkozatából. 

 

George Maiorral az Adevarul készített interjút, amelyet interneten is közvetítettek. Egyebek között arról kérdezték, hogyan értékeli a magyar miniszterelnöknek a Tusnádfürdőn szombaton mondott beszédét, és Orbán Viktor azon politikáját, “amellyel megpróbálja visszaadni a magyarok meggyőződését, hogy ők egy, fontos dolgok megvalósítására képes nagy nemzetet alkotnak”. 

A hírszerzésnek az a feladata, hogy ez a propaganda ne valósuljon meg, azaz ne lehessen kierőszakolni a területi autonómiát és más olyan dolgokat, amelyekre a szomszédainknak ez az új, nemzetinek nevezett politikája irányul” – jelentette ki a hírszerzés igazgatója. 

Maior azt is elmondta – kiemelve, hogy nem feltétlen Orbánra gondol -, hogy szerinte a nemzeti büszkeség 19. századi nacionalizmus általi felélesztését hibásnak tartja, mivel szerinte egy globalizált világban ez már nem működőképes.

Forrás: mti, transindex.ro

Ennyien olvasták: 421

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.