Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

Sting örökség nélkül hagyja gyermekeit

Központ június 23, 2014 Belföld

Sting örökség nélkül hagyja gyermekeit

A világ egyik legsikeresebb rockzenészének jelenleg 180 millió font a becsült vagyona. A 62 esztendős Sting viszont, aki már nem csak apa, de nagyapa is, kijelentette: ebből gyermekei semmit nem örökölnek.

     

 

A 62 esztendős Sting – aki már többször is fellépett Magyarországon – kijelentette, hogy nem hagy vagyont 6 gyermekére; amije van, azt feléli, az utódainak pedig meg kell dolgozniuk a saját jövőjükért. Elmondása szerint a két házasságából született, 18 és 37 év közötti három fiának és három lányának maguknak kell kitaposniuk az utat, hogy megéljenek. „Megmondtam nekik, hogy nem marad túl sok pénz utánam, mert elköltjük. Egy csomó kötelezettséget vállaltunk. Ami befolyik, azt el is költjük, és nem sok marad” – mesélte.

Dolgozniuk kell – mondta gyerekeiről, de azt is megjegyezte, hogy ennek ők is tudatában vannak, és nagyon ritkán kérnek tőle bármit, amit ő nagyra értékel. Persze, ha bajba kerülnének, akkor segítene rajtuk, de eddig még nem került sor ilyesmire. „Olyan a munkamoráljuk, hogy a saját erejükből akarják vinni valamire” – fűzte hozzá Sting, aki szegény munkáscsaládból származik, anyja fodrász, apja pedig tejesember volt.

A Police együttes egykori frontemberének hét háza van Nagy-Britanniában (a londoni lakását éppen most árulja), Olaszországban és az Egyesült Államokban, több mint százmillió lemezét vették meg, de ma is mintegy száz embert tart el, fizeti mások mellett az együttesét, a személyzetét, az ügyvédeket.

A sztárok közül egyébként nem ő az egyetlen, aki úgy gondolja: jót tesz az utódainak, ha felnőve megdolgoznak a pénzükért. A sztárszakács Nigella Lawson már korábban kijelentette, hogy semmit sem hagyna örökül a gyerekeinek.

Ha a szülők mindenképpen attól tartanak, hogy a gyerekeik csak elherdálnák a családi vagyont, akkor ahelyett, hogy teljesen kizárnák az utódokat az örökségből, Warren Buffett javaslatát is megfogadhatnák. A világ legnagyobb befektetési guruja a gyerekeire épp annyi pénzt fog hagyni, amennyivel bármit megtehetnek, viszont ez az összeg mégsem lesz olyan hatalmas, hogy utódai egész hátralévő életükben csak a lábukat lógassák munka helyett.

Forrás: mti

Ennyien olvasták: 437

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.