Központ
2020. október 22. csütörtök, Előd

Sürgősen módosítani kellene a tanügyi törvényt

Központ január 15, 2014 Belföld

Sürgősen módosítani kellene a tanügyi törvényt

Sürgősen módosítani kellene a tanügyi törvényt, hiszen Romániában az elmúlt 24 évben az alulfinanszírozottság jellemzi ezt a területet. Többek közt ez az oka annak, hogy nyílt levéllel fordult ma Victor Ponta kormányfőhöz az Oktatási Szakszervezetek Szövetsége.

Függetlenül, hogy a parlamenti képviselők melyik politikai pártot képviselik, egyet kell érteniük abban, hogy a tanügyi törvényen sürgősen változtatni kell – áll a dokumentumban. Az ország bruttó nemzeti össztermék minimum 6%-át kellene az oktatásra fordítani – írják. 

Ugyanakkor tiltakoznak az ellen, hogy osztálypénzt gyűjtsenek a diákok, és, hogy a szülők beleszóljanak az osztály ügyeibe. Továbbá azt szeretnék, ha törvény által szabályoznák a tanügyben dolgozó alkalmazottak számára szükséges védelmet, ugyanis sok esetben a diákok és szülők erőszakának áldozataivá esnek. 

A pedagógusok bérét is növelni kellene ahhoz, hogy a tanári szakma vonzóvá váljon a jövendőbeli generációk számára is – áll a szakszervezet elnöke, Simion Hancescu által aláírt levélben. 

forrás: marosvasarhelyiradio.ro/AGERPRES

 

Ennyien olvasták: 358

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.