Központ
2020. október 25. vasárnap, Blanka, Bianka

Szenátusi bizottság vizsgálja Băsescu lányának CEC-bankos hitelét

Központ november 19, 2013 Belföld

Szenátusi bizottság vizsgálja Băsescu lányának CEC-bankos hitelét

Parlamenti vizsgálóbizottság keresi majd a választ arra, hogyan jutott körülbelül egymillió euró hitelhez Traian Băsescu államfő közjegyzőként dolgozó lánya – döntött hétfőn a szenátus házbizottsága. A harmincéves futamidejű kölcsönt Ioana Băsescu az állami tulajdonban lévő CEC Banktól kapta. 

Ilie Sârbu, a PSD frakcióvezetője azt mondta: a bizottság azt vizsgálja majd, mekkora a hitel kamata, és Băsescu lánya eleget tett-e valamennyi követelménynek ahhoz, hogy hozzáférhessen a kölcsönhöz. 

Az USL azzal gyanúsítja Traian Băsescut, hogy visszaélt hatalmával, mert korábban a pénzügyminisztertől kifejezetten kérte: ne váltsa le mandátumának lejárta előtt a CEC Bank elnökét. 

Băsescu cáfolta, hogy a pénzintézmény vezetőjének hivatalban tartását ezért a hitelért cserében kérte volna. Azt mondta: az USL hatalomra kerülésekor valóban szólt a pénzügyminiszternek, hogy az állami bank éléről ne váltsák le az elnököt, amit azzal indokolt, hogy egy ilyen lépés rossz üzenet lett volna a külföldi befektetők felé, és neki alkotmányos kötelessége volt figyelmeztetnie erre a tárcavezetőt. 

Az USL politikusainak gyanúját csak táplálta, hogy Băsescu azt mondta: később átíratja a nevére azt a 290 hektárnyi földet, amelyet a lánya az ominózus hitelből vásárolt. Állítólag gazdálkodni szeretne ugyanis, ha lejárt a mandátuma.

Forrás: mti

 

Ennyien olvasták: 277

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.