Központ
2020. október 01. csütörtök, Malvin

Szőnyegvágó késsel támadt a rendőrökre egy német nő

Központ november 1, 2016 Belföld

Németországban rendőrökre támadt az Iszlám Állam (IÁ) terrorszervezet egy feltételezett követője, a támadót őrizetbe vették, a rendőrök nem sebesültek meg – jelentette az N24 hírtelevízió és más német sajtóorgánumok is.

Az egykori NDK-ban született, muzulmán vallású 53 éves nő az „Allahu akbar” kiáltással és szőnyegvágó késsel rontott rá mülheimi otthonában a rendőrökre, akiket azért riasztottak a helyszínre, mert az ötödik emeletről tárgyakat dobált az utcára.

Nem engedte be a rendőröket, akik ezért betörték az ajtót, és behatoltak a lakásba. Az elfátyolozott nő ekkor rontott rájuk. A rendőrök paprikaspray-vel válaszoltak a késes támadásra, és kilátásba helyezték lőfegyverük használatát. Az intézkedés közben a támadó könnyebben megsebesült.

A támadó 53 éves nőt egy pszichiátriai intézetbe szállították. A lakásban talált zászlók arra utalnak, hogy a támadó az Iszlám Állam követője. Korábban is volt dolga a rendőrséggel „iszlamista motivációjú bűncselekmények” miatt, ezekről egyelőre nem ismertek részletek.

Forrás: mti

Ennyien olvasták: 1067

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.