Központ
2020. november 30. hétfő, András, Andor

Tévedésből magyar zászlóval fogadták az olasz nagykövetet Romániában

Központ április 17, 2013 Belföld

Tévedésből magyar zászlóval fogadták az olasz nagykövetet Romániában

Tévedésből a magyar zászlóval fogadták a román gazdasági minisztériumban az olasz nagykövetet és az általa vezetett küldöttséget.

 

A hírt a Romania TV román televízió közölte, amely fényképeket is közzétett a kínos esetről. A képen Varujan Vosganian román gazdasági miniszter látható, amint egy tárgyalóasztalnál Diego Brasioli olasz nagykövettel folytat megbeszélést. Az ilyen alkalmaknak megfelelően a felek által képviselt országok zászlóit is kitűzték. Az asztal egyik sarkában a román zászló volt látható, vele szemben pedig a magyar lobogó az olasz helyett. A hírtelevízió megállapítja, hogy a diplomáciai bakit senki nem javította ki, a tárgyalások ideje alatt végig a magyar zászló volt kitéve.

A hírtelevízió szerint a diplomáciai baki annál súlyosabb, hogy a román gazdasági minisztérium a romániai befektetési lehetőségekről akarta meggyőzni az olaszokat. Romániában számos olasz befektető van, főleg az ország nyugati részén, a Bánságban, ahol kiterjedt mezőgazdasági földeket birtokolnak. Olaszország Románia második legnagyobb kereskedelmi partnere Németország után.

Forrás: mno

Ennyien olvasták: 345

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.