Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

Tiltakoznak az „alternatív” RMDSZ-esek

Központ április 3, 2013 Belföld

Tiltakoznak az „alternatív” RMDSZ-esek

A dr. Kovács István által vezetett alternatívak tiltakoznak az RMDSZ országos vezetősége válaszlevelét illetően, amelyet cinikusnak és Alapszabályzat-sértőnek vélnek.

 

„A február 14-én iktatott beadványunkbanban arra kértük az RMDSZ országos elnökét, Kelemen Hunort, hogy semmisítse meg a 2013. február 12-én megtartott RMDSZ közgyűlés határozatait, valamint rendelje el az új tisztújító közgyűlés megszervezését” – áll a szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményben.

„Az RMDSZ fellebbezésünkre adott válasza kételyeket vet fel, és a Bocskai-teremben összegyűlt 300 RMDSZ-tagot tiltakozásra készteti:

Elsősorban kifogásoljuk, hogy az RMDSZ kettős mércét alkalmaz Alapszabályzatának alkalmazásában. Hiszen a marosvásárhelyi RMDSZ-ben történő regisztráció lezárását, a vásárhelyi szervezet elnökének megválasztását és a megyei elnök kinevezését is antidemokratikus módon, Alapszabályzat-ellenesen tették, viszont a mi fellebbezésünket éppen az Alapszabályzatra hivatkozva hárították át a megyei/területi szabályzatfigyelő bizottság hatáskörébe.

Másodsorban a Szövetség elnöke azt állítja – az Alapszabályzatra hivatkozva –, hogy hatásköre nem terjed ki a helyi/városi döntéshozó testületek szabályosságának értékelésére. Ezt a kijelentést fenntartásokkal kezeljük, hisz nem ritkán az RMDSZ országos vezetősége illetékesnek érzi magát a helyi ügyek „orvoslásában”, most pedig távol tartja magát egy olyan frontváros égető problémáitól, mint Marosvásárhely.

Harmadsorban nehezményezzük, hogy az Alapszabályzatban előírt 30 nap helyett, fellebbezésünkre csupán 40 nap után érkezett válasz. Ha az átláthatóság, illetve az ügy helyes megoldása lett volna a cél, akkor ezt a jócskán megkésett határozatot azonnal a fellebezés iktatása után meghozhatta volna.

Utoljára, de nem utolsó sorban azt kifogásoljuk, hogy az RMDSZ jogi szakszavak mögé bújva figyelmen kívül hagyja a – „Minden magyar számít!” – minduntalan hangoztatott jelszavukat, és továbbra is cinikusan visszautasítja a párbeszédet azzal a 600 RMDSZ-taggal, akit kizártak a regisztrációból.

A felsoroltak miatt kötelességünknek érezzük, azon 300-ak, akik február 12-én a Bocskai-teremben összegyűltünk, hogy folytassuk az elkezdett munkát, amelyet nem az RMDSZ ellenében, ám mindenekelőtt a marosvásárhelyi magyarság érdekében végzünk” – zárul a közlemény, amelyet dr. Kovács István ír alá, a Bocskai Keresztény Demokrata Platform nevében.

Ennyien olvasták: 423

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.