Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

Több mint 2000 CFR-dolgozót rúgnak ki

Központ június 24, 2014 Belföld

Több mint 2000 CFR-dolgozót rúgnak ki

Bajban a román vasút, több mint kétezer dolgozójától kénytelen megválni a társaság. A leépítés a teherszállító részleget érinti, amely már évek óta veszteséges. Az IMF azt javasolta a kormánynak, hogy váljon meg a vállalattól.

 

Súlyos leépítésekre lehet számítani a CFR teherszállító részlegénél. Az elbocsátás előtt álló több mint 2000 dolgozó munkaviszonyának megszüntetéséről már tavaly novemberben döntöttek, azonban a végrehajtást több mint fél évvel halasztották.

Mircea Cosea gazdasági szakértő szerint a privatizáció nem jelente megoldást a vállalat helyzetére, mert tovább folytatódnának az elbocsátások, ráadásul egy értékes vállalat idegen kézre kerülne.

A román állam egy stratégiai befektetőnek adná el a vállalat többségi részvénycsomagját. Tavaly meghiúsult az eladás, mert a meghirdetett tender nyertese, a megszabott határidő lejártáig nem fizette ki a szerződésben megállapított 202 millió eurós vételárat.

Románia tavaly szeptemberben kötött újabb kétéves futamidejű elővigyázatossági típusú hitelszerződést az IMF-fel, amelynek értéke 4 milliárd euró.

forrás: hirado.hu

 

Ennyien olvasták: 371

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.