Központ
2020. december 01. kedd, Elza

Újra kitűzték a székely és a magyar zászlót Erdőszentgyörgyön

Központ augusztus 13, 2014 Belföld

Újra kitűzték a székely és a magyar zászlót Erdőszentgyörgyön

Újra kitűzték a székely és a magyar zászlót a Maros megyei Erdőszentgyörgy főterén az RMDSZ székházára – írja szerdai számában a Krónika napilap.

       

 

A beszámoló szerint kedd délután a székely, a magyar és a román zászló, valamint az Európai Unió és az RMDSZ zászlaja került ki az épületre. A zászlókat korábban a magyarellenességéről elhíresült blogger, Dan Tanasa feljelentése nyomán vétette le Maros megye prefektusa.

Csibi Attila Zoltán, a kisváros RMDSZ-es polgármestere, a helyi RMDSZ-szervezet elnöke tiltakozásul egy hónapra gyászlobogóval helyettesítette a zászlókat. A polgármester megjegyezte, korábban öt évig lobogtak ugyanezek a zászlók a főtéri ingatlanon, és senkit nem zavartak. Hozzátette, a zászlók magánterületen vannak, hiszen az RMDSZ az egyháztól bérli a székházát, ezért nem tartja indokoltnak az eltávolításukat.

A 2002-ben várossá nyilvánított, ötezer lakosú Erdőszentgyörgyön a lakosság 75 százaléka vallotta magát magyarnak a legutóbbi népszámláláson. A településen született és nevelkedett Rhédey Klaudia, a brit uralkodói család erdélyi felmenője, II. Erzsébet királynő ükanyja. A tér, amelyen az RMDSZ székháza áll, az ő nevét viseli.

Forrás: mti, krónika

Fotó: szekelyhon.ro

Ennyien olvasták: 387

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.