Központ
2020. december 03. csütörtök, Ferenc, Olívia

„A magyar tanárok nem tüntetnek”

Központ október 5, 2011 Vélemény

„A magyar tanárok nem tüntetnek”

Hétfőn külön tanévnyitó ünnepséget tartottak a Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem magyar diákjai számára. A hivatalos rendezvényre a Kultúrpalotában került sor. Az egyetem rektorhelyettese, dr. Nagy Örs azt mondta, figyelemfelkeltő szándékkal vonultak külön, mert jelezni kívánták, hogy a magyar kar ügye megoldásra vár. Holnaptól minden visszatér a régi kerékvágásba, a kurzusok magyarul lesznek, a gyakorlat románul – tette hozzá. „A magyar tanárok nem tüntetnek. De fel akartuk hívni a figyelmet, hogy a helyzet megoldást kér” – mondta a rektorhelyettes.

Nem hiszek a fülemnek! Aszongya a rektorhelyettes úr, hogy „a magyar tanárok nem tüntetnek”, csupán a figyelmet akarják a megoldást követelő helyzetre terelni. Ezek szerint Nagy Örs úgy véli, még nincs eléggé a figyelem középpontjában a MOGYE, pontosabban a magyar nyelvű orvosképzés ügye.

Kérdem én: vajon hol volt az utóbbi két-három hónap alatt a rektorhelyettes úr? Megtoldom: hol volt az utóbbi két évtized alatt?

És vajon hol volt az „erdélyi magyarság érdekvédelmi és közképviseleti szervezete”? Megmondom: az utóbbi két évtizedből legalább 11 évig kormányon vagy kormányközeli helyzetben. S akkor?


Share Button
Ennyien olvasták: 558

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.