Központ
2020. szeptember 30. szerda, Jeromos

Az erdélyi magyar média Gyurcsány Ferencéről

Ferencz Zsombor szeptember 26, 2015 Vélemény

zsombor_kpontAki „részvéttel” és a lelke mélyéről származó irigységgel tekint azokra az erdélyi magyarokra, akik visszaszerezték a magyar állampolgárságuk, és azt egy életre szóló, felemelő élményként élték meg. Szemben azzal, ahogyan a szóban forgó „újságíró” a felkínált lehetőség ellen agitált, harcolt. Mint egy olyan frusztrált, nemzettelen egyén, aki fájdalmat érez mások hazaszeretete, illetve megálmodott és megélt érzelmei láttán. Akinek a legfőbb problémája az a színes, nyomtatott okirat, amelyen ott díszeleg a köztársasági elnök aláírása, a magyar címer és a korona.

Egy olyan személy, aki szinte megállás nélkül harcol az egyik legnépszerűbb magyar író, Wass Albert Funtinelli boszorkánya ellen. A női fortélyokkal megáldott szép havasi leánnyal szemben. Akit üldöznie, pusztítania és rombolnia kell. A mű olvasóit pedig a főszereplőben rejlő szépségtől, a tőle származó megfoghatatlan belső erőtől, valamint a regénynek tulajdonítható olvasási élménytől meg kell fosztania. És természetesen, amikor a nagysikerű szerző elítéléséről és műveinek a betiltásáról van szó, a vitatható létjogosultságú népbíróság mellett áll. Vagyis úgy gondolkodik, mint egy igazi, Wass-fóbiában szenvedő „Szőrfülű”.

Akit annyira zavar a magyar kormány nemzetféltő politizálása, annak jobboldali irányultsága, valamint a köz- és nemzetbiztonsági érdekek által meghatározott, a határok átjárhatóságát moderáló stratégiája, hogy a közszolgálati médiában betöltött (kétes) szakmai szerepköre ellenére is ítélkezik a magyar állam döntései felett. Akárcsak a mentora, Gyurcsány Ferenc. És itt bezárul a kör. Mindig voltak, vannak és lesznek nemzetárulók, gyűlöletkeltők, kálmánolgák és gyurcsányferencek. Magyarországon, Erdélyben és mindenhol, ahol magyar emberek élnek. Ez az élet rendje. De előbb vagy utóbb mind levitézlenek. A mi egyetlen nagy problémánk csak az, hogy annak ellenére, hogy senki nem kíváncsi rájuk, nem ért egyet velük, senki nem szavazott rájuk, és ha a célközönségen múlna, senki nem hagyná, hogy a sajtóban szerepeljenek, itt mégis úgy élnek, mint hal a vízben.

Ezt a kisebbségi konjunktúrából farizeus módon táplálkozó, és a szavazók jóindulatával mindannyiszor visszaélő vezető politikusoknak köszönhetik, akik létrehozták az RMDSZ-nek nevezett balliberális politikai szörnyeteget. Azt a hatalmi szervet, amely az állami alapokból fenntartott sajtóorgánumokat felügyeli és vezeti, ezáltal pedig az erdélyi magyar gyurcsányferenceket élteti. A mindennapjaikhoz pénzt, a kibontakozásukhoz pedig médiafelületet nyújtanak. A Marosvásárhelyi Rádióban, az Erdélyi Magyar Televízióban vagy az Erdélyi Riportban. Mind „magyar” főszerkesztőkkel, „magyar” igazgatókkal és „magyar” érdekeltséggel. Csakis állami forrásból, az adófizetők verejtékéből.

Az erdélyi közönség jobboldali kötődését a magyarországi választások alkalmával egyértelműen kinyilvánította. Nem vevő a balliberális sajtótermékekre. A nemzetellenes magatartást elvétve „lájkolók” sorában alig találunk erdélyieket. A legtöbben „külföldiek”, libsi táborokból származnak, illetve most is azokban tevékenykednek. Nem elég más adóra átkapcsolni a készüléket, és elhallgatni mindazt, ami zavar. Az említett „szörnyeteg” a csápjain keresztül mindent elkövet annak érdekében, hogy megerősítse a pozícióját, és tovább éltesse ideológiáját. Mi viszont nagyobb ellenállást kell felmutatnunk ahhoz, hogy ne váljunk a tudatosan befolyásolt bárányok balga seregévé.

Share Button
Ennyien olvasták: 1718

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.