Központ
2020. október 29. csütörtök, Nárcisz

Benedek professzor kiáll az előválasztás mellett

Központ március 17, 2012 Vélemény

Benedek professzor kiáll az előválasztás mellett

„Kész vagyok alávetnimagam a nép akaratának”


„Elsődleges célunk, hogy Marosvásárhely jelenlegi polgármesterét leváltsuk. Ehhez szükségünk van minden egyes szavazatra: a bizalmatlanokéra, a hitetlenekére, a csalódottakéra, a letargiába süllyedt lakosok voksaira is” – jelentette ki Benedek Imre, a Polgári Koalíció polgármester-jelöltje. Mint ismeretes, városunkban több magyar párt is polgármestert szeretne állítani, viszont Dorin Floreát csakis egy minden párt által, de főleg a lakosok által támogatott egyetlen magyar jelölt tudná legyőzni.  A kardiológus professzor azt is elmondta, hogy az előválasztáson bárki részt vehet, ugyanakkor nemzeti hovatartozástól függetlenül mindenkit szívesen várnának az urnák elé. Emellett az előválasztások legitimitását aláhúzandó, elkerülhetetlen egy olyan egyezmény aláírása, amelyben minden megméretkező fél biztosítja azt, hogy az előválasztások eredményének aláveti magát.

„Az urnákat a történelmi egyházak épületeiben, illetve azok előtt lehetne felállítani, emellett mindhárom politikai párt képviselői, illetve civil szervezetek felügyelnék majd a megméretkezést” – javasolja a polgármester-jelölt. Benedek szükségesnek tartja egy olyan szoftver kidolgozását, amely a számítógépes voks-számlálást teljesen megbízhatóvá teszi, de elsődlegesen bízik a lakosok és a felügyelők józan eszében és becsületességében, hisz nagy horderejű, fontos és nagy téttel bíró ügyről van szó.

„Úgy gondolom, az előválasztásnak mintegy formába hozó szerepe is lenne, megmozgatna olyan embereket is, akik egyébként nem járulnának az urnák elé” – mondta a professzor, és szerinte a megméretkezés optimális időpontja március utolsó hete vagy a húsvéti ünnepek előtti hét lenne. „Az előválasztás nem csak egy új lehetőség, amellyel a város lakosai élhetnek, hanem a jelöltállítás olyan demokratikus módja, amely eredményeként a leginkább támogatott, a legmegbízhatóbbnak vélt személyt találnánk meg” – szögezte le.

Benedek professzor kijelentette, amennyiben a megméretkezésen ő végez első helyen, szavatolja, hogy megpróbál minden akaratot képviselni, viszont, ha más jelölt mellett döntenének, akkor aláveti magát a nép akaratának, és kész feltétel nélkül támogatni a nyertest.


 

Share Button
Ennyien olvasták: 439

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.