Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

Csigavér!

Központ január 7, 2012 Vélemény

Ferenc_ZsomborCsigavér!

Az utóbbi hetek anyaországi fejleményei minden jóravaló magyar embert aggodalommal töltenek el. A nagy parlamenti többséggel rendelkező kormányzati erők nem tudták az elvárásoknak megfelelően kezelni az újabb és újabb megpróbáltatásokat.


A gazdasági megszorítások egyelőre csak az ország közhangulatát rontották, és a befektetői kedvet oszlatták el, ha lehet még jobban. Szinte minden területen leminősítették Magyarországot. A nemzetstratégiai lépések komoly társadalmi ellenállást és tüntetéseket eredményeztek. Még az Európai Unióban is elszigetelődött a „kis ország”, amint fenntartásait fogalmazta meg (a miniszterelnök kategorikus felszólalása által) a felvállalt gazdasági megszorításokkal szemben. Az ország eladósodása is tovább fokozódott, és újabb tárgyalásokra kényszerültek a korábban visszautasított Nemzetközi Valutaalappal.

Nem kellett ennél jobb konjunktúra a hatalomra (vissza)kívánkozó pártoknak, hogy éljenek az önként felkínált lehetőséggel, és megmozdulásokat szervezzenek a saját maguk megerősítésére és a „kétharmados” kormány gyengítésére. Nem kellett túl nagy fantázia ahhoz, hogy a „Gyurcsány takarodj!” szállóigét Orbánra adaptálják. A „neo-gyurcsányi” erők a „bázisukon”, Budapesten előbb egy látványos akció során láncba verték önmagukat és a „böszmeségeiről” elhíresült vezérüket, és már létre is jött a jó kis nemzetközi botrány. A minap pedig egy több tízezres tömeg fejezte ki „szégyenérzetét” a kormánya miatt, amely megszavaztatta az alkotmánymódosítást. Persze, hatékonyabb lett volna ezt a tüntetést néhány évvel korábban megszervezni, hogy a „balliberális” kormány ne bukjon éppen akkorát, hogy Orbánék ilyen elsöprő többségre szert tegyenek, de hát annak idején mással volt elfoglalva ez a „szégyenkező”, sopánkodó, elégedetlenkedő tömeg. Ilyen a parlamenti demokrácia, és bizony, a gyurcsányisták ezt (is) elkúrták. Mára csak a tüntetés maradt egyetlen nyomásgyakorlási eszközként.

Bármennyire is kellemetlen az erdélyi magyarok számára, hogy ilyen és ehhez hasonló híreket hallunk az anyaország felől, jó lenne éretten viszonyulni ezekhez az információkhoz. A kommunista diktatúra idején megtanulhattuk, hogy a nyugati sajtó is néha „egyet ír és mást gondol”. A fejlett, demokratikus országok bizonyos érdekek által vezérelve, különösen engedékeny magatartással nyugtázták az itt zajló megtorlásokat, és kényszermosoly-politikát folytattak az országunkkal szemben. Ennek alapján joggal merülhet fel most is egy olyan gyanú, hogy a jelenlegi nyugati (lejárató) sajtókampány bizonyos szubjektív szempontokat tart szem előtt. Emellett pedig a mi környezetünkben is felbukkantak olyan felhevült (pontosabban politikailag elkötelezett) személyek, akik késztetést éreznek magukban arra, hogy a magyarországi helyzet kapcsán itt is Fidesz- és EMNP-ellenes propagandát folytassanak. Ezeket a személyeket nem lehet leállítani, hiszen beléjük csapott a „balliberális mennykő”, de azért: csigavér! Nem kell túlérzékenyen reagálni az aktuálpolitikai eseményekre, viselkedjünk lehetőleg minél érettebben, ne dőljünk be az olcsó, megtévesztő hírverésnek, híresztelésnek.

Share Button
Ennyien olvasták: 695

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.