Központ
2020. szeptember 23. szerda, Tekla, Líviusz

Európa eltiprása

Molnár Tibor július 15, 2016 Vélemény

Amikor már vagy huszonhatodjára néztem meg a békésen hazafelé ballagó tömegen átgázoló fehér teherautós videót, beugrott az a snitt a Terminátor 2-ből, amikor a könyörtelen, értelemszerűen lelketlen és gyilkos halálfejű robotok, emberkoponyákat meg -csontokat ropogtatva a vastalpuk alatt, újabb meggyilkolandók után kutatnak. Perzselő, de ugyanakkor jéghideg vörös tekintettel – anno úgy volt technikailag megoldható –, és arcizmuk se rándul, mivelhogy nincs is nekik olyan.

És nem véletlen a képzettársítás: a dzsihadista tömeggyilkosok is terminátorok. Könyörtelen, kíméletlen, lelketlen, agymosott ölőgépek. Akik válogatás nélkül gyilkolják halomra a „hitetleneket” – férfiakat, nőket, kisgyerekeket egyaránt és válogatás nélkül –, akiknek az egyetlen „bűnük” az, hogy nem hiszik és vallják, hogy Mohamed (aki az egész iszlám elmebajt kifundálta) az általa kitalált Allah prófétája. Merthogy az iszlám „vallás”, leegyszerűsítve és zanzásítva erről szól: a nem-muzulmánokat vagy át kell téríteni az „igaz” hitre, vagy meg kell ölni. Harmadik verzió nincs. Aki nem hiszi, az vegye a fáradságot és a Koránt, és lapozzon (görgessen) bele, szinte bárhol. A Korán gyakorlatilag egy szadi-kézikönyv, egy dzsihád-káté, amely szerint a keresztényeket, buddhistákat, hindukat, zoroasztriánusokat, zahidiket, izraelitákat megsatöbbiket megalázni, megverni, rabszolgává tenni, megkínozni, lefejezni nemhogy nem bűn, hanem egyenesen kívánatos és üdvözítő. Hogy miért? A válasz egyszerű: mert Mohamed bátyó is azt tette annakidején. És a hithű muszlimok számára Moha bácsi minden cselekedete szent, sérthetetlen, de kiváltképp követendő.

Visszatérve a filmes párhuzamra: van ezzel némi gond. Kettő is. Az egyik az, hogy – habár Cannes-tól egy köpésre van – a tegnap esti Azúr-parti horror nem film, hanem vegytiszta, véres és vérfagyasztó valóság. A másik meg az (ez valamivel aggasztóbb), hogy Európában mintegy negyvenötmillió muzulmán él, kábé fele az EU-ban. Akiknek a zöme – és erről mélyen és lebeszélhetetlenül meg vagyok győződve – szeretnivaló, békés, pacifista csóka. De ha csak minden milliomodik olyan, mint a nizzai-tunéziai kamionos, már akkor is elkúrtuk. Nem kicsit. Nagyon!

 

Share Button
Ennyien olvasták: 959

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.