Központ
2020. október 25. vasárnap, Blanka, Bianka

Hacsek és Sajó

Központ november 14, 2013 Vélemény

MolnarTiborHacsek és Sajó

– Jó napot, Sajókám! Olyat mondok, az agyát eldobja: lehetővé vált a fejátültetés! / – Kézfej vagy lábfej? / – Rendes fej, amilyen a nyakán is éktelenkedik. Már 2001-ben sikerült úgy átültetni egy majom fejét egy másik testre, hogy az állat képes volt érzékelni a szagokat, ízeket, és ki tudta nyitni a szemét, de mivel a gerincvelőt nem tudták megfelelő módon összekötni az agy megfelelő idegeivel, néhány órával a műtét után lebénult és elpusztult. / – Szegény. / – Ám egy olasz sebész, Dr. Canavero szerint az idegsejt-kutatásban mostanra annyi új eredmény született, hogy hamarosan embereken is sikeres fejtranszplantációt hajthatnak végre. / – Aztán miért pakoltatná át valaki a fejét egy másik testre?

– Mit tudom én, például tüdőrákban vagy egyéb gyógyíthatatlan betegségben szenved. Szépen lekapják a fejét, átrakják egy fiatal, frissen fejvesztett motoros testére, és kész, bagózik vígan tovább ötven évig vagy a következő transzplantációig.

– Egy bukaresti pacáknak is szinte ilyenre volt szüksége a minap, kis híján letépték a fejét.

– Hogyhogy?

– Elgázoltak egy fiatal nőt a gyalogátjárón, később bele is halt, ráadásul a sofőr megállás nélkül továbbhajtott.

– És?

– Pont jött ki egy manus az egyik közeli bárból, látta, hogy ott fekszik a nő az aszfalton, gyorsan felhívta az 112-t, és szépen leült a járdaszegélyre, hogy megvárja őket, mégse haldokoljon a rányi egyedül. Hamarosan megérkeztek a nő betudatmódosult rokonai, és agyba-főbe verték a szerencsétlent, mivel azt hitték, ő gázolta el. A rendőrök mentették ki a kezeik közül, nagy nehezen.

– Na tessék, így cselekedjék jót az ember! De mit szól ehhez az időjáráshoz? Csak lehet valami abban a globális felmelegedésben.

– Ja. Ha így megy tovább, akkor az idén megússzuk a téli gumit, Erzsébet-napra visszajönnek a fecskék és a gólyák, a téliszalámik elrepülnek Lappföldre, a szandálunkat készítjük ki a büdösre izzadt Mikulásnak, aranyesőből és friss barkából fonunk adventi koszorút, karácsonykor sört és jeges koktélokat vedelünk a Faragón fogott pontyból főzött halászlé mellé, kántálás helyett málnászni megyünk, és Bözödön szilveszterezünk!

– Apropó: magát nem szokták zaklatni a Jehova tanúi hétvégente?

– Dehogynem. Szombaton is becsengettek ketten, és egyikük megkérdezte, hogy ismerem-e a Jézust.

– S mit felelt?

– Azt, hogy: Persze! Itt lakott a csávó a szomszédban, de húsvét óta nem láttam. De nem tudja, miért járnak mindig párban?

– Egyszerű: az egyik magyarul tudja betéve a térítőszöveget, a másik románul.

– Legalább nem kirekesztők, mint az a szatmári ékszeres.

– Kicsoda?

– Megjelent múlt héten egy álláshirdetés egy nagy példányszámú Szatmár megyei román napilapban, lefordítva: „Ékszerüzletbe fiatal, kellemes megjelenésű, esetleg munkahelyi tapasztalattal rendelkező hölgyet alkalmazunk. Magyar nemzetiségű kizárva!”. A Diszkriminációellenes Tanács már vizsgálódik is az ügyben.

– Miért?

– Hogyhogy miért?! Mert a hátrányos megkülönböztetés ellen született törvény hatályba lépése óta, azaz tizenhárom éve nem volt még példa arra, hogy sajtótermékben, magyarsága miatt legyen valaki hátrányosan megkülönböztetve Romániában!

– Ne kapkodjuk el… Induljunk ki abból, hogy a hirdetésfeladó valószínűleg nem nagyon kedveli a magyarokat. Én sem rajongok minden népcsoportért, ami azt illeti.

– Én sem, de akkor sem adhat fel ilyen hirdetést.

– Szerintem meg igen. Gondoljon csak bele: mivel nem szívlel bennünket, előre eldöntötte, hogy magyart nem fog alkalmazni, stimmt?

– Ja.

– Na, akkor valójában szívességet tett a magyaroknak, akik hiába pályáznának, úgyse alkalmazna közülük senkit. Vagy nem?

– Esküszöm, magának fordítva van bekötve az agya. De valójában nem is állít olyan nagy ökörséget.

– Az ökörről jut eszembe: megint rajtunk röhög az egész Európai Parlament.

– Rajtunk kettőnkön? Nem is ismernek.

– Románián! Ugyanis az egyik PRM-s europarlamenter, aki egyébként Gigi Becali utódja, bizonyos Dan Dumitru Zamfirescu ex-szekus az égvilágon mindenre igennel szavaz: eddig 541 szavazáson egyszer sem nyomta meg a nem gombot.

– Bizonyára mindennel egyetért, nem az a kekeckedő típus.

– Pont ezt felelte a marhája is a Der Spiegel kérdésére. Csak az a bibi, hogy az egymásnak teljesen ellentmondó módosításokat is gond nélkül megszavazza, legutóbb például, a dohánytermékek forgalmazását szabályozó uniós irányelvnél egyetértett azzal, hogy tilos legyen az ízesített cigaretták forgalmazása, majd azzal is, hogy ne legyen tilos.

– Nem tudta eldönteni, na…

– Továbbá, igent nyomott arra, hogy a képes figyelmeztető üzenetek legalább a csomagolás 65%-át fedjék le, aztán arra is, hogy csak 50 százalékát.

– Azé’ megnéztem volna Gigi Becali szavazásait is.

– Szomszédja, az osztrák Martin Ehrenhauser szerint Zamfirescu előtt nincs például szavazólista, ami nélkül egyszerűen képtelenség követni, mi történik a teremben. Az EP plenáris ülésein tartott szavazásokon a képviselők 1-2 óra leforgása alatt több száz alkalommal nyomják meg a gombot. Egy szavazásra csak néhány másodperc jut, ezért a képviselők egy előre összeállított lista alapján, „kottából” szavaznak.

– Ez van, ő is kotta nélkül játszik, mint az LGT. De elég a marhákból; mit tippel, kijutnak a románok a vébére?

– Én speciel nem nekik drukkolok, viszont a magyar focisták megérdemelnék, hogy kijussanak!

Share Button
Ennyien olvasták: 409

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.