Központ
2020. október 28. szerda, Simon, Szimonetta

Hacsek és Sajó

Központ november 27, 2013 Vélemény

MolnarTiborHacsek és Sajó

– Jó napot, Sajókám! Képzelje, az amcsik kitalálták a színes kukoricát! / – Nahát! Ez a legvilágrengetőbb találmány a kerék óta! / – Ráadásul nem génmanipulációval, hanem hosszú, évtizedes kísérletezéssel fejlesztett ki színes szemű kukoricát egy oklahomai farmer, bizonyos Carl Barnes. Ő figyelt fel elsőként arra, hogy a kukoricacsövek időnként szokatlan – ámde alig észrevehető – színárnyalatban pompáznak. / – Szemfüles ember lehet. De túl sok gyakorlati hasznát nem látom a színes törökbúzának, hacsak azt nem, hogy megspóroljuk majd a tojásfesték árát, a tyúkok színes tojásokat fognak tojni tőle.

– Látom, nem túl lelkes. Mi bántja, hogy november végére megjött az ősz, vagy hogy Péterffy Lili kiesett az X-Faktorból?

– Egyik sem. Bár Lilikét még elnézegettem volna egy darabig, van valami különleges abban az ártatlanul csillogó, ám mégis szexisen fátyolos tekintetében.

– Nem pedofil maga egy kicsit? Alig tizennyolc éves, simán a lánya lehetne…, habár Geszti is úgy rágerjedt párszor, mint Alföldi a By The Wayes fiúkákra.

– By the way, azaz apropó: egyesek szerint pedofil ember nincs is, csak türelmetlen. De mit mind böngész ottan?

– Baumax-szórólapot. Elkezdődtek az ünnep előtti árleszállítások…

– Ja, láttam egy jót a piacon múlt pénteken, egy pofa kiírta a pityókára, így: BLEC FRAIDEI – 1LEU/KG.

– Mázlija volt, hogy nem kolbászolt arra Lakó Péterfi Tünde, biztos kiverte volna megint a díszhisztit. De visszatérve a Baumaxra, egy rakás termék féláron vagy még olcsóbban kapható. Például krómozott bárszék, 80 lej helyett csak negyvenért, nem érdekli?

– Mégis mi a túrót kezdjek otthon egy bárszékkel?

– Mittudomén…, rááll, amikor cseréli ki a villanykörtét. De van egyéb is, íme ez a fantasztikus ajánlat: 125 darabos szerszámkészlet 499 lejért!

– Fölösleges pénzkidobás.

– Miért?

– Mert aki született ezermester, mint például én, az egy viharvert csavarhúzóval is képes megjavítani bármit, aki meg kétbalkéz, mint maga, az vehet bármilyen überfasza szerszámkészletet.

– Hoppá! Multifunkciós zuhanykabin security-üveggel, csupáncsak 999 lejért 1800 helyett.

– Nem szoktak lőni rám zuhanyozás közben.

– … beépített masszázsfejekkel, plusz szárító, ledkivilágítás, rádió…

– Ne is folytassa. A mi fürdőszobánk olyan kicsi, hogy egy ilyen zuhanykabint még kettéfűrészelve se bírnék belegyömöszölni. Max úgy tudnám megoldani, ha a fürdőszobát szerelném be a zuhanykabinba, amivel megszívhatnám, ha például Florea szobrának elkészítése után a vécélehúzó gomb megnyomása helyett véletlenül a zuhanyt engedném meg.

– Továbbá: fehér akril fürdőkád, 400 lej helyett most csak 149!

– Az tényleg olcsó. Írja a méreteit is?

– Igen: 160x70x41 cm.

– Abba legfeljebb Emil Boc vagy Dancs Annamari férne bele, de külön-külön, illetve Szász Jenő derékig.

– Kilencszáz wattos ütvefúró se érdekli, potom 119 lejért?

– Azzal esetleg a piskótatésztát lehet kifúrni, a vasbetont távolról sem. Vennék viszont gépfegyvert, azt nem kínálnak?

– Minek az magának?

– A fölöttünk lakók meglepték az ovis feticájukat egy elektromos zongorával, reggeltől estig klimpírozgat rajta a kis édes már egy hete. Néha jön, hogy beleeresszek egy sorozatot a plafonba.

– Megoldhatná láncfűrésszel is, ami szintén akciós, 800 helyett 550 lej, ráadásul benzines. Természetesen úgy értem, hogy a zongorát darabolná szét vele, nem a kislányt.

– Ilyen benzinárak mellett ingyen se kéne. Vegye meg inkább maga Floreának, Mikulásra.

– Jut eszembe: hallott Oberbürgermeisterünk legújabb zseniális ötletéről?

– Éspedig?

– A minap bejelentette, hogy egy hamarosan beinduló projekt keretében minden újszülött és minden házasságot kötő pár kap egy facsemetét a polgármesteri hivataltól.

– Remélem nem retroaktív a dolog, mert akkor a környék összes erdejét rá kéne írassa a hidegvölgyiekre.

– A facsemeték ajándékozása a „Beerdősítjük Romániát” projekt részét képezi. A fiúgyerekek fái zöld levelűek lesznek, míg a kislányoknak piros levelű díszfákat ültetnek, a párok pedig maguk választhatják ki, milyen fát szeretnének.

– Ilyen gazdasági helyzetben szerintem tűzifát.

– A csemeték mellé a polgármesteri hivatal oklevelet is ajándékoz útravalóul, amelynek üzenete azt hangsúlyozza, hogy a gyökereik Marosvásárhelyen vannak, ide kötik őket.

– Remélem majd ragaszt rá egy képet is magáról, hogy mindig emlékezzenek, melyik gyökértől kapták.

– És ahhoz mit szól, hogy Vásárhelyt beállították a sarokba?

– Micsoda?

– Megbüntették, na.

– Kicsoda?

– Kelemen Hunor és Borbély László egyfelől, Dorin Florea másfelől.

– Zippelje ki, mert nem deriválom.

– Csukott szemmel közlekedik? Az RMDSZ-t lejárató molinók jelentek meg a napokban a város több pontján, a következő kétnyelvű szöveggel: „Kelemen Hunor és Borbély László képviselők által büntetett város”. A molinókon semmi nem utal arra, hogy a felirat kinek az álláspontját tükrözi, de ejsze még Illés Ildikó is kitalálná, telefonos segítség nélkül.

– Bezzeg ilyenkor vanegypercük odafigyelni a kétnyelvűségre.

– Válaszul az RMDSZ is kipattintott néhány bilingv lepedőt a Somira és a Víkendre, hogyaszongya: „Dorin Florea polgármester által büntetett város”.

– Ilyesmit mi is játszottunk anno az oviban: „csúnya vagy, beee!” – „te vagy csúnya, beee!”. Nem megbüntetve vagyunk mi ezekkel, Hacsek…

– Hanem?

– Megáldva!

Share Button
Ennyien olvasták: 677

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.