Központ
2020. november 30. hétfő, András, Andor

Hacsek és Sajó

Központ június 27, 2012 Vélemény

Molnar TiborHacsek és Sajó

– Jó napot, Sajókám! Mi a nyüvet csinál, csak nem sír? / – Éppen nem sírok, csak kibuggyant a könnyem a meghatódottságtól… / – Nafene! Aztán mitől haftódott meg ennyire? / – Ettől az újsághirdetéstől, ni, olvasom: Kedves marosvásárhelyiek! Köszönetem fejezem ki a város mindazon polgárainak, románoknak és magyaroknak egyaránt, akik a helyhatósági választásokon rám adták voksaikat. Megtisztelő az a bizalom, amellyel egy új mandátumot szavaztak meg nekem. Ez egyben arra kötelez, hogy betartsam az ígéreteimet. Arról biztosítom önöket, hogy a város az együttélés, a kölcsönös tisztelet és a multikulturalitás helyszíne marad. Együtt folytatjuk…

– Elég, maga agyalágyult! Én marha, jól bedőltem, pedig nem is kanyarodtunk. Akkor mi az a képén, ha nem könny?

– Logikus: verejték. Maga hogy bírja ezt a banánrohasztó hőséget? Nekem a nyelvem alatt is izzad.

– Jól. Olvastam, hogy ilyenkor napi négy liter folyadékot kell inni. Ez ma az ötödik söröm; még három, és megvan a kvóta.

– Igen, csak nem szeszes italt, mert az alkohol pont az ellenkező hatást váltja ki, elvonja a vizet a szervezetből.

– Na látja, ezért nem izzadok!

– Visszatérve Florea nyilatkozatára: miért nem hisz a békés román-magyar együttélésben? Nem ismeri a régi közmondást? Román, magyar – két jó barát, együtt verik meg a cigányt.

– Maga mit szed, hogy ilyen hülye, Prostamolt? Abban nincs se román, se cigány! Így hangzik: lengyel, magyar – két jó barát, együtt issza sörét, borát.

– Még tiszta szerencse, hogy nem ukránokkal van ez a közmondás, mert most törölhetnék az összes gyűjteményből a magyar bíró által meg nem adott ukrán gól miatt.

– Tudja, hogy hívják azt a vaksi gólvonalbírót? Vad István.

– Na és?

– Szerintem elírták a családnevét, mert minden bizonnyal a híres kuruc vezér, Vak Bottyán kései leszármazottja. De a borról jut eszembe: hallotta, hogy Dancs Annamariról bort neveztek el Pesten, az Operettszínházban? Dancs Ancsa bora, így hívják.

– Hát istenem, könyvtárat mégse nevezhettek el róla.

– Megkóstolná?

– Az attól függ, mennyit piáltam azelőtt…

– Miért?

– Mert szinte látom magam, ahogy kínlódok kimondani, akadozó nyelvvel: pincér, kérünk egy üveg dancsaccsaa, na…, egy üveg dacsaccsancsa…, a tökömbe, hozzon két sört!

– Valszeg Adrian Năstase se volt józan ama ominózus estén…

– Miből gondolja?

– Hát egy olyan nagy vadász, mint ő, hogy a rákba nem találta el a saját fejét? De pontosan miért is szabtak ki rá két év letöltendőt?

– Trafic de influență, magyarán befolyással való visszaélés, még magyarábban illegálisan gyűjtött lóvét vállalkozóktól a 2004-es választásokkor.

– Kár, hogy a bizalommal való visszaélést nem büntetik, mert akkor az egész bagázst rács mögé lehetne dugni, a tulipánbetyárokkal az élen.

– Nem tudja véletlenül, Romániában csak egyetemet végzett kretén lehet miniszterelnök?

– Szerintem igen.

– Kár. Nekem csak tíz osztályom van, s abból a tízből is három nyolcadik. Bezzeg a görögöknél…

– Bezzeg a görögöknél mi?

– Ott bárkiből lehet miniszterelnök, ma olvastam az újságban, hogy egy tehenész lesz az új kormányfő.

– Mi???

– Jaj, elnézést, nem tehenész, szamarász. Nagy különbség nincs.

– Esküszöm, magának a védőnő anno véletlenül valami mást adott be a hülyeség elleni oltás helyett! Nem szamarász a hellén miniszterelnök, maga degenerált, hanem Szamarasz. Így hívják.

– Kicsit hasonlít a szitu a miénkéhez, amikor a négy évvel ezelőtti győztes PD-L az RMDSZ-szel lépett koalícióra, ugyanis a görög főszamarász is egy kis baloldali párttal együtt készül kormányt alakítani, amely lényegében csak egy betűben különbözik Hunorék pártjától.

– Hogy hívják azt a pártot?

– PASZOK!


Share Button
Ennyien olvasták: 466

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.