Központ
2020. október 31. szombat, Farkas

Hacsek és Sajó

Központ december 5, 2013 Vélemény

MolnarTiborHacsek és Sajó

– Jó napot, Sajókám! Tudta, hogy az alkoholfogyasztás súlyosan károsítja az ön és a környezetében élők egészségét? / – Mintha már hallottam volna valahol… De minek szomorít ilyesmikkel, hogy már ez a kis söröcske se essen jól? / – Nem, csupán a skót kocsmatragédiát próbáltam felvezetni. / – Éspedig? / – Itt olvasom, hogy a skóciai mentőszolgálat szerint 120 ember rekedt abban a pubban, amelynek a tetejére rázuhant egy rendőrségi helikopter Glasgow-ban, múlt péntek éjjel. A helyszínről 32 súlyos sérültet vittek kórházba, és kilencen meghaltak a balesetben.

– Az kemény! Erről jut eszembe a régi vicc: helikopter zuhant a temetőre, a mentőalakulatok eddig hatszázötvenkét áldozatot ástak ki a romok alól…

– Marha vicces! A helikopter a kocsma lapos tetejébe csapódott, átütötte a tetőszerkezetet, de nem robbant fel, és tűz sem keletkezett. A helikopteren két rendőrtiszt és a pilóta tartózkodott, akik azonnal szörnyethaltak.

– Kártérítést nem követelnek a vendégek? Mert én sem szeretem, ha muslinca vagy rendőr megy a hálbámba. Apropó: hallotta, hogy Valentin Bretfelean főrendőr kezd átmenni magyarbarátba?

– Nocsak! Ejsze ő is nekiállt kétnyelvű töblicákat osztogatni a piaci kofáknak, Lakó Péterfi Tünde nénivel karonfogva?

– Ott még nem tart éppen. De a legutóbbi önkormányzati ülésen odament a hangoskodókhoz, és befenyítette őket, hogy ha nem viselkednek tisztességesen, és nem kussolnak be, kivezetteti őket a teremből. Mi több, még telefonos segítséget is kért, ahogy a Legyen ön is milliomosban szokás, arra utasítva az ügyeletes fakabátot, hogy küldjön a városháza elé egy bevetésre kész csoportot.

– Hallatlan! De kik ugattak és miket?

– Néhány vén trotty lakótársulási elnök, akiknek nem tetszett, hogy Peti András magyarul köszöntötte az egybegyűlteket. „Romániában élünk, beszéljen románul!”, „Nem kell nekünk tolmács, nem vagyunk hajlandók meghallgatni kétszer ugyanazt!”, „Csak az állam hivatalos nyelvén beszéljenek!” – ilyen és ehhez hasonló kedvességeket toltak.

– De egyáltalán mit kerestek ott ezek a degeneráltak?

– Azért mentek, hogy támogassák Claudiu Maiornak a föld alatti szeméttárolók megvásárlására vonatkozó tervezetét. Ugyanis a Gyémánt piac közelében már kialakítottak egy hasznosnak bizonyuló föld alatti hulladéktárolót, ezért Maior azt kérte, hogy még vásároljanak hasonlókat, de mivel egy ilyen tároló 9.300 euróba kerül, a tervezetet többször elutasították. Most azonban háromszáz támogató aláírást is csatoltak a dokumentumhoz, olyan társulási elnökökét és alelnökökét, akik kérték, hogy náluk is szereljenek fel ilyeneket. Na, de a lényeg az, hogy Peti András nem rezelt be a durva magyarellenes bekiabálásoktól, és magyarul mondta el, amit akart.

– Végül aztán megszavazták a guberálóbiztos szeméttárolók vásárlását?

– Meg, de nem egyöntetűen: a PNL-s és PSD-s tanácsosok tartózkodtak, illetve ellene szavaztak, de a PD-L-s és az RMDSZ-es képviselők igen szavazata nyomán a városi költségvetésből 325 000 eurót költenek majd a 35 underground hulladéktárolóra.

– Ha ilyen jól állunk, akár metrót is építhetnének, úgyis készülnek drágítani a taxisok. Csakhogy az oltári kiszúrás lenne Lakó Péterfi Tündével.

– Miért?

– Mert állandóan metróznia kéne, hogy magyarul is bemondja, milyen állomás következik.

– Ja, és keresztelhetné át a blogját nincsegypercemse.com-ra.

– Egyvalamit nem deriválok: mi a gond a mostani kukákkal, azon kívül, hogy a brazil hulladéklogisztikusok széthordják és szétszórják belőle a szemetet?

– Gyakorlatilag semmi.

– Akkor én proponálok egy költséghatékonyabb megoldást: állítsanak mindenik mellé egy fegyveres őrt, az nem kerülne háromszázezer euróba. Arról már nem is beszélve, hogy előbb-utóbb úgyis megtalálják a módját annak, hogy ezeket a föld alattiakat is kiguberálják.

– Apropó, fegyver: nézte a december elsejei bukaresti katonai parádét?

– Nézte a görcs!

– Pedig ritka látványos volt: még a felvonuló harckocsik tetején üldögélő németjuhászok nyakára is piros-sárga-kék zászlót kötöttek!

– A kóbor ebekére nem kötöttek? Vadim Tudor és társai magukhoz nyúltak volna a gyönyörűségtől, a hetvenezer szaladgáló trikolór láttán.

– Külföldi katonák is részt vettek a felvonulásban, például amerikai tengerészgyalogosok.

– Sose értettem, mit fed a tengerészgyalogos kifejezés, tudnak ők is vízen járni, mint Jézus?

– Marha! A tengerészgyalogos a haditengerészet állományába tartozó, de elsősorban szárazföldi harcra kiképzett katona.

– Értem. És mi a helyzet az idegenlégióval, abba alieneket és predatorokat soroznak be?

– Kuss! Érdekes dolgokat lehetett megtudni a helyszíni közvetítésekből, többek közt azt is, hogy nemrég egy román katonacsajszi lett a világ legszebb egyenruhás nője.

– Szerintem a zsűrizők nem láttak minden rendőrnős pornófilmet.

– Visszatérve a kutyákra: képzelje, Steven Seagal után most Pamela Anderson is örökbe akar fogadni egy romániai kóbor ebet.

– Meg vannak ezek veszve? Apropó: olvastam, hogy Romániában mintegy 11 millió kisállat van…

– És hány nagy!

– …amiből 4,1 millió kutya és 4 millió macska. Évi százmillió eurót költünk kutyaeledelre, és közel ötvenmilliót macskaételre. Továbbá, a cicák részére 4,5 millió lej, azaz egymillió euró értékben adnak el homokot évente.

– December elsején egy fél nap alatt sza…, izé, költöttek el ennyit.

– Mire?

– Pont egymillió euróba került a parádé!


Share Button
Ennyien olvasták: 429

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.