Központ
2020. szeptember 27. vasárnap, Adalbert

Kezdődhet a Mónika-só

Szentgyörgyi László május 10, 2018 Vélemény

VÉLEMÉNYEM SZERINT

Még mielőtt belevágnék, szükségesnek tartom rögzíteni: az alábbi írás nem a címben említett nevet viselő személyről szól, aki pusztán mellékszereplőként került a történetbe, annál inkább arról, hogyan, milyen színvonalon folyik manapság a politikai érdekvédelem a valamikor szebb napokat látott RMDSZ Maros megyei és vásárhelyi szervezeteiben.

És akkor íme a sztori, ami a számítógép billentyűzete elé ültetett: az elmúlt héten A marosvásárhelyi és a megyei RMDSZ közötti béke szavatolóját látják az új elnökben címmel adta ország-világ tudtára a székelyhon nevű portál, hogy új választmányi elnöke van a vásárhelyi RMDSZ-nek, aki elsősorban Marosvásárhely „térképre való visszahelyezését”, valamint a városi és a Maros megyei szervezet közötti közvetítést tartja legfőbb feladatának. Hogy miért volt szükség minderre, mármint a közvetítésre? Valószínűleg azért, mert akadozott, sőt elégtelenül működött a kommunikáció a két szervezet között. Hogy Marosvásárhelynek a térképre való visszahelyezéséről most szót se ejtsek. A feltételezés annak kapcsán fogalmazható meg, ahogyan az új prefektus kinevezése után megüresedett Aquaserv igazgatói székét próbálták a maguk emberének megszerezni a vásárhelyi RMDSZ legfőbb vezetői -Vass Levente városi elnök és Magyary Előd, a vásárhelyi önkormányzati képviselőtestület RMDSZ-frakciójának vezetője -, akik állítólag a megyei szervezet elnökének, Péter Ferencnek a tudta és beleegyezése nélkül bocsátkoztak tárgyalásba Dorin Florea polgármesterrel.

Az eset, úgy hallik, komoly indulatokat váltott ki a szervezeten belül, ezzel magyarázható az új városi választmányi elnök pozícióba juttatása is, aki civilben Péter Ferenc megyei tanácselnök kabinetfőnöke és a magyar kormány támogatásával működő, a mezőségi szórványmagyarság gazdasági felemelkedését szolgáló Pro Economica Alapítvány vezetője. Péter Ferenc ezentúl bizalmi emberén, Kozma Mónikán keresztül próbálja ellenőrzése alá vonni a vásárhelyi szervezetet, amelynek, ha hinni lehet a szóbeszédnek, számos lépése zavarta az RMDSZ megyei vezetését.

Vass Leventének nem volt mit tennie, jóképet vágott a történethez: úgy állította be, mintha a saját ötlete lett volna Kozma felkérése. Igencsak árulkodó, ahogyan Vass a sajtónak nyilatkozva próbálta eladni a történetet. „Noha nem kötelezett rá senki, éppen ezért úgy határoztam, hogy ezentúl minden egyes fontos döntést közösen hozunk meg. Ugyanakkor figyelembe vesszük a megyei szervezet autoritását” – mondta Vass. Hát igen, a lényeg feltehetőleg a második mondaton van, hogy aszongya ezentúl figyelembe veszik a megyei szervezet autoritását. Merthogy ez idáig a jelek szerint igyekeztek kivonni magukat alóla.

Hát akkor mi ez, ha nem vegytiszta hatalmi harc? Pontosabban az erősebb kutya… elvének mindenáron való érvényre juttatása? Hogy ebben végül is milyen szerepet szánnak, illetve milyen szerepet könyököl ki magának Kozma Mónika, az már más lapra tartozik… Véleményem szerint.

Share Button
Ennyien olvasták: 1094

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.