Központ
2020. október 01. csütörtök, Malvin

 Már megint hülyítenek 

Szentgyörgyi László május 2, 2019 Vélemény

VÉLEMÉNYEM SZERINT

Mit is tehetnének, így választási kampány idején. Mármint a politikusok. Újra a jól bevált módszert alkalmazzák: gátlástalanul fényezik önmagukat, kétségbeesetten próbálják a mártír szerepét eljátszani – ha van rá alkalom: jó, ha nincs: hazudnak hozzá –, ígérgetnek nyakló nélkül – toronyórát láncostul vagy autonómiát: egyremegy –, egyvalamit azonban már rég nem ígérnek, de nem is követelnek: magyar tannyelvű önálló állami tudományegyetemet. Azt nem. Azt már nem is ígérik. Arról már rég lemondtak. Amiként a marosvásárhelyi magyar nyelvű orvosképzésről is… Mert ha nem mondtak volna le, akkor nyilván tettek is volna érte valamit. A magyarázkodáson túl, hogy mit miért nem lehet tenni, nem sokra futotta. Pontosabban: semmire. Legfennebb holmi önigazolási kísérletként értékelhető handabandázásra. Azzal viszont tele a padlás.

Nemcsak azzal, hanem mással is. Például az olyasfajta kampányüzenetekkel, amilyent a marosvásárhelyi RMDSZ elnökének, Vass Leventének és ügyvezető elnökének, Kali Istvánnak az aláírásával küldtek sokunknak, s amelyben arra biztatják „tisztelt marosvásárhelyi barátaikat”, hogy szavazataikkal támogassák Vincze Lóránt bejutását az Európai Parlamentbe. Miután három bekezdésben összefoglalták a Kárpát-medencei magyarság legfőbb történelmi érdemeit – legalábbis a maguk olvasatában –, a negyedikben máris a lényegre térnek: a feladatmegjelölésére. Azaz nemes egyszerűséggel megmondják, hogy stílusosan fogalmazzak, mit vár el tőlünk a párt. „Ez a bátor kihívás és feladat ma nem más, mint erős őshonos kisebbségként Vincze Lóránt révén megerősíteni érdekképviseletünket Brüsszelben, hiszen itt végezte tanulmányait Marosvásárhelyen, ismeri gondjainkat és ígérete szerint itt nyit majd európai képviselői irodát városunkban!”

Ezek szerint az, hogy Vincze Lóránt Vásárhelyen végezte tanulmányait, és ígérete szerint itt nyit majd európai képviselői irodát, elegendő érv ahhoz, hogy rá voksoljunk. Sejtésem szerint rajta kívül számosan vannak még olyanok, akik szintén itt végezték tanulmányaikat, s akik szintén megígérnék, hogy itt nyissanak képviselői irodát. Igaz, ők nem indulnak az EP-választáson. Hogy miért nem, az már egy más írás tárgya lehetne. Mielőtt bárki is megvádolhatna, hogy igazságtalan vagyok Vincze Lóránttal szemben, sietek jelezni: legnagyobb hibájának azt tartom, hogy a 2007-től EP-képviselő Winkler Iuliuval egy jelöltlistán áll a neve. Következésképpen, aki Vinczére voksol, az automatikusan Winklert is támogatja… Ez utóbbiról köztudomású, hogy az ominózus lajstrom bizonysága szerint George Soros EP-ben üldögélő „barátai” közé tartozik. Ezt pedig tudomásom szerint maga sem cáfolta.

Tudjuk: van az RMDSZ, s annak legfőbb patrónusa, a Fidesz, mely Fideszről köztudomású, hogy a migráció legfőbb EP-n belüli ellenzője. Ebből fakadóan az Európai Néppárt (EPP) migrációpárti erői igencsak kiebrudalnák onnan. Miközben a magyar kormány minden lehető alkalmat megragad a Soros-üzelmek leleplezésére, a választási kampányukat is természetesen erre hegyezték ki, addig a szintén EPP-tag RMDSZ vezetői úgy nyilatkoznak, hogy a Fidesz kizárása/kilépése esetén, ők nem biztos, hogy követnék a patrónust. Sőt, továbbra is a Soros által partnerként listázott Winkler Iuliut küldik az EP-be. Ami gyakorlatilag egyet jelent a Soros-ellenes erők gyengítésével. Magyarán: az RMDSZ most éppen a Fidesz ellen lépett!

Korábban azt írtam: minket hülyítenek, holott úgy tűnik, már önmagukat is teljesen összezavarták… De ez legyen az ő bajuk.

Share Button
Ennyien olvasták: 1334

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.