Központ
2020. szeptember 22. kedd, Móric

Meddig épül egy jégcsarnok?  

Szentgyörgyi László december 15, 2017 Vélemény

VÉLEMÉNYEM SZERINT

A címbéli kérdésre normális körülmények között kézenfekvő lenne a válasz: ameddig el nem készül. Ha pedig pontosabban szeretnénk megfogalmazni a kérdést, akkor annak a következőképpen kellene hangzania: meddig épül a marosvásárhelyi jégcsarnok? Nos, így már nehezebb helyzetben vagyunk, mert ugyan igaz lehet, hogy ameddig el nem készül, de hogy a Maros partján mennyi időre van szükség ahhoz, hogy elkészüljön, annak a Jóisten lehet a megmondhatója. Vásárhely esetében azonban, úgy tűnik, Ő sem.

Mindez annak kapcsán jut eszembe, hogy az egyik román hírügynökség beszámolója szerint a múlt héten Vásárhelyen járt ifjúsági és sportminiszter azt nyilatkozta, hogy a tárca számára prioritás a jégcsarnok befejezése. Sőt, azt is mondta a tárcavezető, hogy a sportcsarnok korszerűsítését is támogatni fogja. A téli sportoknak szánt létesítményhez visszakanyarodva, nézzük, mit mondott még a legfőbb illetékes: „Ezzel a jégcsarnokkal büszkélkednünk kellene, ehhez hasonló létesítmény nem igazán épült az utóbbi időben. Megvan az esély arra, hogy befejezzük, hiszen 90%-ban kész, és úgy látom, nagyon jó állapotban van az építmény” – vélekedett.

Marius Duncannal ellentétben elődje, a 2016 februárjában itt járt Elisabeta Lipă viszont egészen másként látta a helyzetet, szerinte a tárca ugyan már 7,5 millió eurót fordított a projektre, azonban nem sok eredménnyel. Azóta eltelt másfél esztendő, s a helyzet változatlan: változatlanul rossz, hisz az eltelt időszakban tapodtat sem léptek előre az építkezésben, legfennebb „konzerváltak”. Ha arra gondolunk, hogy Dorin Florea polgármester már többször is jelezte, amennyiben a minisztérium átengedné a létesítményt a városnak, kevesebb mint öt hónap alatt befejeznék a munkálatokat. Szerintem lehetőséget kellene adni neki, hogy bebizonyítsa: tartja szavát!

S ha már a 2008 óta folyamatosan épülő műjégpályáról esett szó – amelyet Borbély László egykori tárcavezető, igaz, kampánycélból, már két alkalommal is ünnepélyesen „átadott”, legalábbis, ha emlékezetem nem csal, a szalagvágás megvolt –, hadd emlékeztessek a főtéri aluljáró esetére, amely csekély két évtized alatt készült el…

Azt mondják, a jó munkához idő kell, a rosszhoz még több.

A vétkeseket pedig meg kell nevezni, és felelősségre kell vonni. Véleményem szerint.

Share Button
Ennyien olvasták: 968

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.