Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

Megcsináltuk!

Központ december 13, 2012 Vélemény

Ferenc ZsomborMegcsináltuk!

Sokan voltak közülünk, akik nem vették figyelembe, hogy „minden magyar számít”. Olyanok, akik kételkedtek politikusaink jóhiszeműségében, vagy akik egyszerűen nem akarták elhinni, hogy a jelöltek „mindig a magyarokért” cselekednek, akiknek hiába hangoztatták, hogy „bizalom, biztonság, jövő!”, mert mégsem volt bennük elegendő bizalom, mégsem érezték magukat biztonságban, mégsem hittek a jövőben.

Voltak, akik naivul reménykedtek a „hatháromban”, pedig csak a „null-null”-ra volt esélyük, akik azt mondták, hogy „minden magyar nyer”, és végül csak a pártjuk veszített. Sokan bomlasztani akarták a „Nagy, Szent, Üdvözítő Erdélyi Egységet”, és mindent elkövettek, hogy megakadályozzák a becsületes, dolgozni vágyó, jóravaló pártkatonákat az „erős képviselet” megvalósításában. Olyanok is voltak, akik el akarták rontani mind azt a sok jót, amit a fáradságot nem ismerő politikusaink az utóbbi évtizedekben nekünk kivívtak. Továbbá olyanok is, akik a közösség ellen léptek fel és elvárták volna, hogy számukra is jusson hely a felduzzasztott bársonyszék-rengetegben.

Egy szó mint száz: sokan voltak, de nem elegen. Annak ellenére, hogy megosztották a választóközönséget, hogy zavart okoztak a fejekben, kritizálták és kérdőre vonták a tiszta lelkiismeretű jelölteket, nos, ennek ellenére a kísérletük meghiúsult. Odaveszett a „hathárom”, megbukott a nyerő tévhit. Ez egyeseknek a vesztüket, nekünk pedig a győzelmünket jelentette. Bejutottunk a parlamentbe, létrejött az újabb „erős” parlamenti képviseletünk. Megcsináltuk! Egy érett közösség mindig is tudta, hogy mi a dolga, hogy kire kell szavaznia. Tehát jól döntöttünk! Csakis magunknak köszönhetjük, hogy ismét ilyen komoly hatalmi befolyással rendelkezünk.

Magunknak köszönhetjük, hogy újból elfoglalhatjuk a parlamenti páholyokat. Hogy elkezdhetjük a kormányzati tárgyalásokat a jobbnál jobb politikai partnerekkel. Hogy végre egy asztalhoz ülhetünk a román közélet valamennyi szélsőséges és magyar gyűlölő zászlóvivőjével. Hogy ismét eszközként használhatnak fel minket az ország nemzetközi megítélésének a javítására. Hogy jó diplomatákként, minden erkölcstelen egyezséget aláírhatunk, minden határidő nélküli ígéretet elfogadhatunk és minden korábbi partnerséget árulókként megszeghetünk. Hogy esélyt szerezhetünk a kormányzati szerepvállalásra, amely során minden „országépítő” döntésben aktív, felelősségteljes szerepet vállalhatunk. Hogy felkínálhatjuk ezáltal magunkat a megaláztatásra, a meghurcoltatásra, valamint a börtönbüntetésre. Hogy jelenlétünkkel egy újabb kormányzati ciklus idejére szentesíthetjük a hatalom megszorító intézkedéseit, a korrupció felvirágzását, az ország gazdasági hanyatlását és az egészségügyi rendszer összeomlását. Hogy továbbra is ott lehetünk azokban a döntéshozó testületekben, ahol másokat támogatnak a mi ellenünkben. Ahol mindig mi húzzuk a rövidebbet, de törvénytisztelő állampolgárokként, mégis türelmesen várjuk, hogy érkezzen el a mi időnk is. Majd egyszer, talán az is eljön.


Share Button
Ennyien olvasták: 380

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.