Központ
2020. október 27. kedd, Szabina

Névtelenül zúzzák szét a vásárhelyi magyarok megmaradt reményét

Központ március 30, 2012 Vélemény

Névtelenül zúzzák szét a vásárhelyi magyarok megmaradt reményét

Az elmúlt héten megjelent egy névtelen blog „Novum Forum Sicolorum” címen, amely folyamatosan kevésbé ismert politikai információkat tár a közönség elé. Ezek hitelessége azonban megkérdőjelezhető, és a névtelenség is gyanús. Az írások alapján csakis olyasvalaki lehet, aki aktívan részt vesz a vásárhelyi politikai életben, vagy közel áll egy ilyen személyhez.

Mi sem könnyebb manapság, mint véleményformálónak lenni az interneten. Nem kell felelősséget vállalni az elhangzottakért, bármit el lehet mondani. A névtelenség ugyanakkor sasszárnyakat ad, bátorrá tesz. Lehet csűrni-csavarni a dolgokat, hozzáadni, elvenni, és közben úgy élni az emberek között, hogy nem is sejtik, másnap már az ő nevük is megjelenik a világhálón. Az illető nagy pontossággal tünteti fel a szervezetek és politikai személyiségek nevét, a sajátját viszont valamiért titkolja. Ide jutott a vásárhelyi politizálás?

Az írások zöme arról szól, hogy minden polgármester-jelölt és a mögötte álló párt inkompetens. Lesz valaha valaki, aki elég jó lesz majd? Aki minden párt, minden polgár tetszését elnyeri majd? Ugyan már, ébredjünk fel a tündérmesék világából. Ameddig várjuk a tökéletest, aki kivezet a nehézségeinkből, elszalasztjuk a reális lehetőségeket, amelyek itt és most adatnak nekünk. Talán ez az utolsó lehetőség arra, hogy Marosvásárhelynek magyar polgármestere legyen. Lássuk be, egyre kevesebben vagyunk, és éppen ezért nem lenne szabad ilyen hozzáállást tanúsítanunk, amilyet a blog szerzője propagál.

Fogjanak össze! – mondanák egyesek. Sajnos az összefogás nem azt jelenti, amit sokan gondolnak. Jelen esetben ez azt jelentené, hogy a magyar pártok behódolnának az RMDSZ-nek. Ezt nevezzük összefogásnak? Miért baj az, ha valaki másként látja a dolgokat? Több szem többet lát, nem? Azért baj, mert a több szemszögből több magyar párt lesz, és megosztja a vásárhelyi magyarokat. Hát akkor – ha már nem tudnak egyezségre jutni – rendezzenek előválasztást, és győzzön a legjobb. Ez utóbbi úgy hangzik, mintha demokráciában élnénk és van lehetőségünk választani. Így egyetlen magyar jelölt szállhatna harcba a magyarságért.

A fentiekhez hasonló sok más információ jelenik meg a blogon, nincs értelme cáfolgatni ezeket. Egyetlen dolog a lényeg: ha a vásárhelyi magyarok ezen a véleményen vannak, vagy lesznek a blog olvasásának hatására, akkor örök vesztesek vagyunk. Szomorú, hogy valaki(k) bogarat akar(nak) ültetni a fülünkbe. Így valóban elveszhet Vásárhely, és ha ez megvalósul, akkor élhetünk a tudattal, hogy nem tettünk semmit ellene. Vagy nem eleget. Akkor pedig megérdemeljük a sorsunkat. Ne engedjük, hogy az orrunknál fogva vezessenek!


Share Button
Ennyien olvasták: 622

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.