Központ
2020. szeptember 27. vasárnap, Adalbert

Svédországba kéne menni…

Molnár Tibor október 3, 2015 Vélemény

tajbinaOtthagyná Finnországot több száz nemrég oda érkezett migráns, mivel túl hidegnek és unalmasnak találják az északi országot – számol be az AFP hírügynökség. „Mondjátok el a világnak, hogy utálom Finnországot. Túl hideg van, nincs tea, nincsenek éttermek, nincsenek bárok, nincs senki az utcákon, csak autók” – panaszkodik a 22 éves Mohamed. A finn hivatalok szerint növekszik a visszavont menedékkérelmek száma, amire magyarázat lehet az is, hogy egyre eszkalálódik a migránsellenes hangulat a lakosság körében. A riporter talált még tizenöt iraki migránst, akik már a Svédországba induló buszra várnak; „Finland is no good” (Finnország nem jó) – állították egybehangzóan.

Igen ám, de mi lesz, ha majd Svédország se smakkol a csávóknak? Amikor kiderül, hogy ott sincs banánrohasztó meleg, pláné télen, a svédek jobbára Absolut vodkát nyakalnak teázgatás helyett, nincs minden utcasarkon mecset, az IKEA-áruházakban nincs arab feliratú ecset, és az úton nem birkák közlekednek, hanem autók, akkor mit fognak lépni? Visszaosonnak a „no good” Finnországba, vagy Mutti Merkelhez, Németországba? Esetleg hazatérnek, ugyanazon az útvonalon, ugyanúgy összeszemetelve-összepiszkítva az egész Nyugat-Európát és Nyugat-Balkánt? Ugyanúgy hangoskodva, ugyanúgy követelőzve, ugyanúgy nem együttműködve a hatóságokkal, csak most már – csalódottságukban – sokkal vadabbul, agresszívebben, dühösebben?

Ha olvasnak (nekik) svéd statisztikákat, akkor ott fognak maradni: felmérések szerint a Svédországba bevándorlók többet élnek, mint otthonmaradt társaik (ki hitte volna?). Az iráni, iraki, indiai asszonyok esetében ez tíz–tizenöt évvel magasabb átlagéletkort, míg férfiak esetében tizenhét évvel hosszabb életet jelent, ami az egészségesebb, biztonságosabb környezetnek köszönhető. Továbbá, a svédországi bevándorlási politika 1975-ben megfogalmazott elvei – egyenlőség, a szabad választás joga, partneri viszony – azóta is érvényesek: a bevándorlók ugyanazokat a jogokat élvezik, mint a svéd állampolgárok, és szabadon eldönthetik, hogy asszimilálódnak vagy megőrzik kulturális identitásukat. Mindez akkor érvényes, ha nem ütközik az alapvető svéd értékekkel és normákkal – erre vonatkozik a partneri viszony elve; a bevándorlók többek között szavazati joggal is rendelkeznek az önkormányzati választásokon. Ha valakik nem örvendenek különösebben az ázsiai és afrikai bevándorlóknak, azok a svéd nők: az erőszakos bűncselekmények 82%-át, a nemi erőszakok 97%-át jövevények követik el; a statisztikák szerint egy őshonos svéd nőnek 25%-os „esélye” van arra, hogy megerőszakolják, azaz minden negyediket lerendeznek. Csak erről persze hallgat a világsajtó. Ahogy hallgat a tiltott zónákról (NO GO ZONE) is, amelyek ma már százszámra burjánzanak a nyugat-európai nagyvárosok környékén (elsősorban Franciaországban és Németországban), ahol a saría (az iszlám „erkölcsi” és vallási vezérelve) az egyetlen törvény, és ahova a rendőrök se mernek bemenni, nemhogy civilek.

Az engedékeny légkört és a permisszív svéd törvényeket kihasználva migrált Svédországba huszonötezer hazánkfia is az elmúlt években, főleg a kalapos-pendelyes fajtából. Merthogy érdekes törvények vannak ám a svédeknél, például koldulni nem tilos. És ami nem tilos, azt, ugye, szabad. Továbbá, a „szabad ég alatt” nem szabad éjszakázni vagy huzamosabb ideig tartózkodni, de csak a szó szoros értelmében: ha egy híd, egy felüljáró vagy akár egy fa alatt versz fondor módon sátrat, már nem tehetnek semmit, az már nem a szabad ég alja. De a túltolt polkorrektség fedett pályás világbajnokai (akik pár éve betiltották a malacperselyt, nehogy sértse a muszlimok önérzetét, és nemrég fekete ragtapaszt dobtak piacra négerek számára) még ennél is tovább mennek: 24 óráig bárki tartózkodhat bárkinek a magánterületén(!), a „házigazda” vagy a rendőrség csak utána szólíthatja fel távozásra a betolakodót. Cigányaink annyira jól viszik Svédországban, hogy még a téli hónapokra se dzsálnak haza; a PRO TV riporterének egyikük vigyorogva mesélte (aki saját bevallása szerint kéregetésből él, valamint olyan dolgokat talál meg tömegközlekedési eszközökön meg egyéb zsúfolt helyeken, amiket mások még el se vesztettek): év közben „összejön” annyi lóvé, hogy a hideg időszakban szivarzsebből csengetik ki a havi 1000-1200 eurós albérlet árát. Ám nem kizárt, hogy ők is tömegesen fognak Németországba vándorolni, ha megneszelik, hogy ott 2000 eurót kap havonta egy „menekült”. És amikor a német bevándorlási hivatal tisztje megkérdi Gazsit, hogy honnét jött népes pereputtyával, valószínűleg imígyen fog válaszolni: „Szírországból gyüttünk, vakujjá’ meg, és még diplonyánk is van: én zsebészorvos vagyok, a Sári meg tenyér-futurológus!”.

Share Button
Ennyien olvasták: 1011

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.