Központ
2020. december 02. szerda, Melinda, Vivien

Tabletta

Központ április 6, 2012 Vélemény

Tabletta

Visszavonta a Benedek Imrére vonatkozó dehonesztáló kijelentését Székely István, az RMDSZ főtitkár-helyettese, és elnézést kért a Polgári Koalíció marosvásárhelyi polgármester-jelöltjétől – tette közzé a Krónika című napilap.

„A március 24-én, Kolozsváron megtartott Tájoló című közéleti konferencián Benedek Imrére, a Magyar Polgári Párt polgármester-jelöltjére vonatkoztatható kijelentésem ezúton visszavonom. Az érintettől elnézést kérek” – írta nyílt levelében Székely István szociológus, az RMDSZ főtitkár-helyettese.

Székely azt követően vonta vissza állítását, hogy Benedek Imre kardiológus, a Polgári Koalíció marosvásárhelyi polgármester-jelöltje csütörtökön nyílt levélben közölte, hogy jogi úton követel 300 ezer lejes kártérítést az RMDSZ főtitkár-helyettesétől, ha az nem tudja bizonyítani a néhány napja Kolozsváron tett kijelentését, illetve nem hajlandó elnézést kérni állítása miatt – olvasható a kolozsvári lapban.

Az eset számos kérdést felvet, egyebek mellett azt, hogy hova süllyedt az erdélyi magyar vitakultúra – ha egyáltalán annak lehet nevezni mindazt, aminek szem- és fültanúi vagyunk manapság. S történik mindez kis magyar transzilván közéletünkben. Nem ártana továbbá azon sem eltöprengeni, hogy nem vagyunk olyan gazdagok kiművelt főkben, politikára időt és energiát, s nem utolsósorban pénzt fecsérlő emberekben, hogy büntetlenül lehessen – rövidtávú kampányérdekekért cserébe – egymás becsületébe gázolni. Nem egyébért, de könnyen előfordulhat, hogy rövidesen újra azon kell majd dolgoznia mindenkinek, aki él és mozog Erdélyben – legalábbis azoknak, akik nem égettek fel minden hidat maguk mögött–, hogy megteremtsék a közösségi célokért cselekvő összefogás, egység előfeltételeit.Share Button
Ennyien olvasták: 491

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.