Központ
2020. szeptember 24. csütörtök, Gellért, Mercédesz

Újkori, örök dilemmák

Ferencz Zsombor augusztus 20, 2015 Vélemény

zsombor_kpontA magyar államalapítás ünnepe kapcsán minden eddiginél is aktuálisabban merül fel a kérdés: milyen hatással van nemzetünkre a nyugati-keresztény értékrendekhez való szoros kötődés? Meddig lehet fokozni az önfeladó, alázatos, erkölcsi alapú magatartást, és meddig lehet elfogadni a nagyhatalmakkal való, haszonelvű lepaktálást? Eddig is nehéz helyzetben voltak a magyar kormány vezetői. A sorozatos területveszteségek, politikai hátbadöfések ellenére egyaránt jószomszédi viszonyt kellett mímelniük a nyugati és a keleti szomszédaikkal, partnereikkel, vagy akár ellenségeikkel. Még akkor is, ha jelenleg a szlovákok a kettős állampolgárságuk miatt büntetik a magyarokat, a románok nem tartják be Erdélyben a felvállalt nemzetközi egyezményeket, az Európai Unió vezetői pedig gazdasági és politikai elnyomást gyakorolnak az alig tízmilliós anyaországgal szemben.

Az eddig felsorolt magyarellenes intézkedések mellett egy még súlyosabb probléma, a menekültáradat is utolérte az országot és a nemzetet. Olyan keresztény elveknek kell megfelelnie az országnak, amelyek alapján teljes körű, szinte feltétel nélküli segélyben részesítik a menekülteket. Olyan intézkedéseket kell meghozniuk a hatóságoknak, amelyek az egészségügyi jólét feltételeit garantálják, amelyek a normális életvitelt, megélhetést és boldogulást biztosítják. Ezeket pedig csak anyagi áldozatok árán lehet megteremteni. A magyar államkassza kárára. Mindezt pedig olyan körülmények között, amikor az ország „őshonos” lakosságának egy jelentős hányada eddig sem tudta megteremteni magának ezeket a feltételeket, lecsúszott a társadalmi ranglétrán, egészségügyi ellátás nélkül maradt, leszegényedett. Az érintett személyek életpályája pedig tragédiába torkollott. És olyan előzmények mellett, amelyben a külhoni magyarok bevándorlása ellen már történelmi jelleggel bíró népszavazást is kiírtak. Velünk riogattak, ellenünk kampányoltak.

És most a keresztény elvek értelmében, a nyugati partneri viszony megerősítése érdekében alá kell vetnie magát az országnak egy olyan menekültáradatnak, amelynek nem lehet megjósolni a végkimenetelét. Más kultúrájú, más vallású, más értékrendet valló bevándorlók számottevő csoportját kell beengedniük a hatóságoknak egy olyan államba, ahol az ezer éves történelem során kialakult normarendszerek működnek, ahol a fegyelem és a közbiztonság elsősorban a nevelésnek köszönhető, és nem a rendőri jelenlétnek, ahol a szavak szintjén is lehet kommunikálni, nem csak fegyverrel és erőszakkal. Egy ilyen békés, jogállami környezetben az éhező és kétségbeesett menekültek csoportos megjelenése olyan destabilizáló hatást gerjeszthet, amely az egész ország jólétét megronthatja. Először az érintett kisközösségekét, mint amilyen a menekülttáborok környezete, majd a szomszédos településekét, és végül a tüntetések és az elégedetlenkedések révén az egész országét.

A ki- és bevándorlási tilalmak eltörlése, az ország adófizetőinek hatványozott megsarcolása, a közjavak mértéktelen arányban – a nagyvilág problémáival kapcsolatos – karitatív célokra való felhasználása, vagyis a szociális háló méreteinek a végtelenítése nem teremti meg az újkori Kánaánt, hanem mindössze egy konfliktusáradatot generálhat. Utcai zavargásokkal, háborúval és tömeges pusztulással. A világ legtehetősebb országai nem engedik meg maguknak a befogadó, önfeladó politikát. Akkor miért kell ezt előírniuk az EU-s tagállamoknak és elsősorban a sorsüldözött, csonka Magyarországnak?

 

Share Button
Ennyien olvasták: 1598

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.