Központ
2020. október 30. péntek, Alfonz

Vass Levente vs. Frunda György: kard ki kard!

Központ március 9, 2012 Vélemény

Molnar TiborVass Levente vs. Frunda György: kard ki kard!

Akik többé-kevésbé fogékonyak a belpolitikai történésekre, s azon belül is kitüntetett figyelemmel követik a magyar (töm)érdekképviseleti szervezetek tevékenységét, elsővonalbeli politikusaink nyilatkozatait und so weiter, nos, azok a szerencsések(?) aligha unatkoznak mostanság. Habár a tulajdonképpeni kampány még el sem kezdődött, javában folyik az arénázás: dúl a nyilatkozatháború, a kakaskodás, a beszólásos hadviselés, az üzengetős adok-kapok; a három alakulat – RMDSZ, EMNP és MPP – gyakorlatilag sportot űz egymás „osztogatásából”. Érdekes mód az EMNP a legvisszafogottabb közülük, de vélhetően csak azért, mert nem akarják idő előtt ellődözni a patronjaikat. Mások viszont még „egymásra” sem sajnálják a töltényt…

 

Az egész Frunda György – Vass Levente viszály azzal kezdődött, hogy a polgármesterjelölt visszaütött. Röviden: kiírta a Facebook-oldalára (románul!), hogy Frunda el kellene számoljon az elmúlt húsz évi szenátori tevékenységével. Nem sima (ki)támadás volt ez; nem arról vagyon szó, hogy csak úgy, unalmában „megkóstolta” a szenátort, hanem valójában visszapuszilás, törlesztés, revansvételi kísérlet. Éspedig (elsősorban) a miatt, mert – finoman szólva – nem Frunda volt Vass Levente legelszántabb támogatója, amikor a magyar jelölt személyéről egyeztettek a nehézfiúk, kábé tavaly ilyenkor, és azóta sem osztogat Vass Leventés pólókat a főtéri virágóránál. Újságírói kérdésekre Frunda nem reagált az élcre, illetve csak annyit, hogy nem érdekli. Aztán múlt pénteken, a meteorológiai tavasz beköszöntének másnapján a Rádió GaGa műsorában megérkezett a várva várt parádriposzt (védés és visszavágás/szúrás a vívásban), vagy, jobban mondva, a parádésnak szánt riposzt: „Vass Levente úgy tesz, mint Gigi Becali, aki rendre beleköt a nagy európai klubcsapatok – Real Madrid, Manchester United – vezetőibe, annak reményében, hogy figyelemre méltatják, de mindig válasz nélkül marad”. Vagyis, lefordítva latinra Frunda focis hasonlatát: aquila non captat muscas, ami magyarul azt jelenti: nehogy már a csík húzza a repülőt! Olyasfajta rendreutasítás volt ez, mint amikor a kis jegesmedvebocs túllép egy bizonyos határt az anyjával való játékos civakodás közben, aki erre egy hanyag mancsmozdulattal feltaslizza, hogy most már legyen elég, fiacskám!

Csakhogy ezzel nem ért véget az ügy: Vass Levente is lereagálta Frunda szavait, ugyancsak a Facebook-oldalán; azt, hogy mit írt, több okból sem reprodukáljuk. Egyrészt – olyan állításokat tartalmaz, amelyeket nem áll módunkban leellenőrizni; másrészt – ez az ő meccsük. Akit érdekel, bármikor utánanézhet az említett közösségi portálon.

Nem ismerem személyesen Vass Leventét, de olvastam vele készült interjúkat, többször láttam a tévében nyilatkozni, és meggyőződésem: nem ostoba fickó, ellenkezőleg. Ezért adódik a kérdés: miért tette közzé a Frunda elszámoltatásával kapcsolatos ötletét (és miért pont most), hiszen tudta, tudhatta, hogy nem marad „megtorolatlanul”, sőt, adott esetben még botrány is kerekedhet belőle? Mert hogy nem meggondolatlanságból, hirtelen felindulásból cselekedett, az holtbiztos – már csak azért is, mert a saját Facebook-os bejegyzést bármikor nyomtalanul törölni lehet.

Van egy erős sejtésem, hogy miért, de más poénját nem ildomos lelőni…

Share Button
Ennyien olvasták: 513

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.