Központ
2020. szeptember 24. csütörtök, Gellért, Mercédesz

Vihar a biliben

Szentgyörgyi László október 27, 2016 Vélemény

Néhány éve, amikor az RMDSZ akkori önkormányzati és törvényhozói képviselőinek lecserélését szorgalmaztam, mivel úgy értékeltem, hogy megbuktak – legalábbis abban az értelemben, hogy nem teljesítették választóik legelemibb elvárásait sem – egy, az aktív politizálástól már jó ideje magát távol tartó személy azzal vágott vissza: lassabban a testtel, eljöhet még az idő, hogy visszasírjuk Markóékat… Hát most mit mondjak: itt van. Az idő. Egyesek számára mindenképp.

Mindez annak kapcsán jut eszembe, hogy – nem teljesen véletlenül – számítógépem képernyőjére került egy bizonyos, az RMDSZ elnökéhez, Kelemen Hunorhoz címzett levél, amelyben a szerző illetlen nyelvezet használata okán bepanaszolja párttársát, s ha jól értem, valamiféle viselkedési, etikai kódex szükségessége mellet próbál, nem túl meggyőző módon érvelni. Vass Levente, mert róla van szó, azt írta egy közösségi oldalon a sértett Orosznak, hogy „disznó ember vagy, Attila.” „Nyálazva röfögtél egy tanácsosi helyért a nyáron”. Hát mit mondjak: plasztikus megfogalmazás ugyan, de korántsen elegáns jellemzése ez egy párttársnak.  Ennyi terhelő „bizonyítékkal” azonban, feltételezésem szerint, még nem lehet a „sértett” nyerő egy becsületsértési perben…

Jut eszembe: azért mégiscsak érdekes, hogy azok lesznek hirtelen érzékenyek, sőt egyből ellenzékiek, akik valamilyen okból kifolyólag kiestek a „szövetség” kegyeiből, vagy csak nem jutottak az általuk megérdemeltnek vélt ilyen-olyan pozíciókba. Amíg körön belül voltak, addig eszükbe sem jutott volna a tiltakozás. Hasonló esetre ki-ki számtalan példát sorolhat közvetlen környezetéből is… A bepanaszolt Vass Levente is azzal érvelt, hogy Orosz Attila megmérettetett és híjával találtatott. Legalábbis az RMDSZ „mérőműszere” által…

Hogy mi mondható még el a történet kapcsán? Annyi mindenképpen, hogy az Orosz által kifogásolt sporttámogatások megítélése bizony nem egyértelmű, szerintem a professzionális sport is megérdemelné, hogy a város anyagilag is támogassa, természetesen szigorú elszámolási kötelezettség mellett.

Ami pedig a konkrét esetet illeti, hát annyi biztos, ha hallgatott volna, talán Orosz Attila is bölcs maradhatott volna. Amiként az is holtbiztosnak tűnik, hogy stilisztikai „csillogásával” Vass is végérvényesen bekerült – Brassai „Gettó” Zsombor mellé – az RMDSZ „aranyszájú” figuráinak arcképcsarnokába.

Share Button
Ennyien olvasták: 768

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.