Központ
2020. szeptember 20. vasárnap, Friderika

56 ezer lejt szán Maros Megye Tanácsa trikolórra

Központ november 23, 2015 Hír & hírháttér

A Maros Megyei Tanács rendkívüli ülésén 56 ezer lejt különített el arra, hogy a december elsejei ünnepségen sehol se maradjon el a trikolórlobogtatás.

A nemzeti lobogók számát is növelték, ugyanis az eredeti tervek szerint 2000 darabot rendeltek volna meg, viszont mivel Marosvásárhely is megpályázta az európai fővárosi címet, ezért a jelképesség jegyében 2021 darab trikolór vásárlása mellett döntöttek. Ezeket az úgynevezett trikolórnagykövetek vehetik át a közigazgatási palotában.

A megyei tanács továbbá rábólintott arra a határozatra, amely szerint december elsején a megye mind a 671 oktatási intézménye ajándékba kap egy-egy új román zászlót.

A hivatalos nemzeti napon a vásárhelyi polgármesteri hivatal koncerteket is szervez, ahol folklór koncerteket, valamint a Maros Művészetegyüttes két előadóját várják a színpadra. Mindemellett tűzijátékra is számítani lehet. Ezzel szemben a kolozsvári önkormányzat úgy döntött, hogy mellőzi az idei nemzeti ünnepről a tűzijátékot a bukaresti Colectiv klubban történt tűzeset miatti szolidaritásból.

Forrás: vasarhely.ro

Share Button
Ennyien olvasták: 313

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.