Központ
2020. december 01. kedd, Elza

A Facebook háborút hirdet a kattintásvadászok ellen

Központ augusztus 27, 2014 Hír & hírháttér

A Facebook háborút hirdet a kattintásvadászok ellen

A Facebook már dolgozik az olvasócsalogató címeket kiszűrő, illetve azokat alacsonyabb prioritással kezelő szoftveren. A Facebook azért döntött így, mert a felhasználói visszajelzések alapján az olvasók jobb szeretik, ha a címből kitalálhatják, miről szól az adott cikk, mivel így eldönthetik, hogy el akarják-e olvasni azt.

   

 

Ez a gyakorlatban annyit jelent, hogy az olyan című cikkek, mint a „Nem fogja elhinni, mit csinál a micsodájával ez a szemtelenül fiatal és alulöltözött lány – és ami utána történik, attól eldobja az agyát!”, automatikusan lejjebb értékelődnek a Facebookon, így sokkal kisebb eséllyel kerülnek elénk, miközben a kínálatot böngésszük. A Facebookon ugyanis nem időrendben, hanem az aktivitásunk alapján kerülnek elénk a kiválasztott tartalmak; a gép jobban tudja, hogy minket mi érdekel, mint mi magunk, és ezt a korábbi tevékenységünk alapján próbálja meghatározni.

Figyelni fogják a kommentek és megosztások arányát is: ha egy cikkre sokan kattintanak, de kevesen kommentelik vagy osztják meg, máris lejjebb kerül a ranglistán.

forrás: index.hu

Share Button
Ennyien olvasták: 409

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.