Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

A Maros megyei MPP nyilatkozata

Központ február 7, 2012 Hír & hírháttér

A Maros megyei MPP nyilatkozata

MPP Maros megyei szervezete felkéri az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács helyi és országos szervezetét és ezeknek a struktúráknak vezetőit, hogy mihamarabb csatlakozzanak az általuk kezdeményezte Polgári Koalícióhoz, és találjanak egy közös, pártok felett álló közös jelöltet, aki képes megnyerni a marosvásárhelyi polgármesteri választást.

 

“Szomorúan tapasztaljuk, hogy az amitől tartottunk beigazolódott. Az RMDSZ vezetőségét továbbra is csak a pártszempontok vezérlik. A szövetség a tőle megszokott arroganciával rúgta fel a marosvásárhelyi polgármesterjelölt-állítás körül kialakítandó konszenzus írott és íratlan szabályait. Üdvözöljük ugyanakkor az EMNT és az EMNP országos vezetőinek felhívását, mely szerint független jelöltet kell indítani Marosvásárhelyen a polgármesteri székért vívott küzdelemben. Emlékeztetünk: a Magyar Polgári Párt többször is világossá tette. Álláspontunk szerint a teljes nemzeti egység megvalósítása érdekében pártok felett álló személyt kell találnunk polgármester-jelöltnek. Úgy tünik alapelveink egybecsengenek, már csak a közös jelöltet kell kiválasztanunk. Olyan jelöltet kell találnunk, aki meg tudja nyerni a választást!

Az új helyzet fényében felkérjük az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács helyi és országos vezetőit, hogy mihamarabb csatlakozzanak a Magyar Polgári Párt kezdeményezte Polgári Koalícióhoz. Célunk:

1.     Marosvásárhely polgármesteri székének magyar jelölt általi megszerzése.

2.     Az RMDSZ vezetősége által megtestesített posztkommunista, monolitikus politikai tömb hatalmának megtörése.

Meggyőződésünk, hogy a politikai alakulatok mellett a polgári, keresztény eszmék mentén elkötelezett civil szervezeteket is tömörítő koalíció nem csak Marosvásárhely, de az egész erdélyi magyar jobboldal újraszületésének lehetőségét is magában hordozza.”

 

Marosvásárhely, 2012. Február 6.

László György,

elnök, MPP Maros megye

Share Button
Ennyien olvasták: 406

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.