Központ
2020. október 29. csütörtök, Nárcisz

„Alávetem magam a közösség akaratának és érdekeinek”

Központ február 6, 2012 Hír & hírháttér

„Alávetem magam a közösség akaratának és érdekeinek”

Dr. Benedek Imre állásfoglalása

A vásárhelyi polgármesterjelölt-állítás körüli tisztázatlanságok, mondhatni fejetlenség, amiről az utóbbi napok eseményei árulkodnak, az a nyilatkozatözön, amit a jelöltállító szervezetek, pártok a gyanútlan, kellőképpen nem tájékozott lakosság nyakába zúdított arra késztetnek, hogy polgármester-jelöltként magam is kifejtsem álláspontom.

 

Az RMDSZ és az EMNP állítólagos közös megegyezése, az az elhamarkodottság, amellyel a jelölt személye mellett döntöttek, anélkül, hogy részletekbe menően tisztázták volna az egyezség részleteit, mind-mind azt bizonyítja, hogy kellőképpen nem készítették elő a jelöltállítást. Most pedig, amint az RMDSZ vezetősége önteltségében felrúgta az egyezséget, kapkodva nyilatkozgatnak össze-vissza.

A valóságot ismerő, az emberekkel napi kapcsolatban álló, keresztény elkötelezettségű emberként jelentem ki: felállítottam a diagnózist, ismerem a gyógymódot a vásárhelyi magyarság gondjaira. Meggyőződésem: a jelöltállítás egyetlen, mindenkit kielégítő, s egyben legdemokratikusabb módja az előválasztás. Jómagam hajlandó vagyok megmérettetni magam, s biztosítom a választópolgárokat, hogy alávetem magam a közösség akaratának és érdekeinek.

Prof. Dr. Benedek Imre

Marosvásárhely, 2o12. február. 6.

 

Share Button
Ennyien olvasták: 443

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.