Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

Alpolgármesterek másodhegedűs szerepben – iroda és feladatok nélkül

Központ június 26, 2012 Hír & hírháttér

floreaAlpolgármesterek másodhegedűs szerepben – iroda és feladatok nélkül

„Dorin Florea polgármester nem tagadja meg önmagát, amikor városvezetői hatáskörével visszaélve gúnyt űz a politikumból” – fogalmazott tegnapi sajtótájékoztatóján Benedek István, a vásárhelyi RMDSZ elnöke. A frissen megválasztott alpolgármestereknek, az RMDSZ-es Józsa Tibornak, és a szociálliberális Ionela Ciotlăușnak nem biztosít irodát az intézmény központi székházában, hanem a Hangya épület harmadik emeletén kaptak egy szegényesen berendezett helyiséget, sőt feladatokat sem bízott rájuk.

 

Emellett a két volt alpolgármester – Csegzi és Maior – megőrizték irodájukat a központi épületben. „Nem lehet így eljárni demokratikusan megválasztott személyek és tisztségek esetében, és remélem, néhány napon belül helyreáll a rend” – nyilatkozta Benedek István.

Az RMDSZ-frakció felszólítja Dorin Floreát, hogy tartsa tiszteletben a demokráciát, a választók óhaját, és fogadja el a jogosan kialakult politikai erőviszonyokat. Ugyanakkor Csegzi Sándort – aki jelenleg a polgármester személyes tanácsadója, de az RMDSZ Választmányának képviselője, és SZKT-tag – felkérik, hogy határolódjon el Florea demokrácia-ellenes döntéseitől.

Share Button
Ennyien olvasták: 358

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.