Központ
2020. november 30. hétfő, András, Andor

Alpolgármesterségek és alelnökségek

Központ június 27, 2012 Hír & hírháttér

tanacsAlpolgármesterségek és alelnökségek

Az utóbbi napokban elöljáróink azzal voltak elfoglalva, hogy a helyi és a megyei képviselőtestület alpolgármestereit, illetve alelnökeit kiválasszák. Így az alpolgármesterek: Józsa Tibor (RMDSZ), és Ionela Ciotlăuș (USL), a megyei tanács alelnökei pedig Lokodi Edit Emőke (RMDSZ), és Ovidiu Dancu (USL) lettek.  A marosvásárhelyi tanács pénteki alakuló ülésén a testület 15 igen és 7 ellenszavazattal választotta Ionela Ciotlăușt (USL), illetve 14 igen és 8 ellenszavazattal Józsa Tibort (RMDSZ) alpolgármesternek.

 

Az RMDSZ városi tanácsosi csapatából hiányzik a listavezető, a Gruppenhecces Nagy István.  Szász Attila, az Audiovizuális Tanács volt elnöke szerint a jogszabály kimondja, hogy összeférhetetlennek minősül a rádiós vagy televíziós műsorvezetői tisztség a politikai szerepléssel. Ez rendben is volna, de erősen kétlem, hogy az illetékesek (akik soraiban számos ügyvéd és jogász van) nem tudtak volna erről,  amikor a kabarétársulat sztárját listavezetőként indították. A 23 tagú marosvásárhelyi tanács összetétele következő: RMDSZ: Bakos Levente, dr. Benedek István, Gombos Csaba Géza, Haller Béla, Józsa Tibor, Karácsony Etel, Kikeli Pál, Peti András, Soós Zoltán, Törzsök Sándor. USL: Brișcaru Cornel, Ciotlăuș Ionela, Loghin Lucian, Pui Sebastian, Sabau Pop Aurelian, Sîmpalean Dan. APMS: Farcas Ioan, Gujan Lucian, Maior Claudiu, Matei Dumitru, Puiac Claudiu, Roman Ioana, Todoran Radu. A negyedik mandátumát taposó polgármester szerint az RMDSZ-USL megegyezés nem föltétlenül szerencsés, mert nem a város polgárainak érdekeit szolgálja, hanem egyes, vezető pozícióban lévő politikusok személyes ambícióit. Ugyanakkor Florea azt is elmondta, hogy függetlenül a tanács összetételétől, ő ezután is a két volt alpolgármesterrel, Csegzi Sándorral és Claudiu Maiorral kíván együtt dolgozni.

Mi a felállás a megyében?

A hétfői alelnökválasztáson a megyei tanácstagok három személyt javasoltak, de Ovidiu Dancu (USL) 33-ból 29 szavazattal, Lokodi Edit Emőke (RMDSZ) pedig 28-cal töltheti be az alelnöki tisztséget.

A képviselő-testületi tagok: RMDSZ: Lokodi Edit Emőke, Szabó Árpád, Gáspárik Attila, Balogh József, Csép Andrea, Kelemen Atilla Márton, Ilyés-Tóth Sándor, Mózes Levente, Pokorny László, Szász Izolda, Erős Csaba, Tatár Béla és Bán Mózes. USL: Chirteş Ioan Cristian, Mora Ákos Daniel, Pop Felicia, Bândea Eugen, Alin Raul Borz, Popa Dragoş Codrin, Someşan Ştefan, Antonie Ştefan Mihail, Boloş Vasile, Pop Teodor Mircea, Dancu Ovidiu, Flaviu Ioan Gliga Socotar Gheorghe-Dinu. APMS: Urcan Ionaş Florin, Georgescu Cristian Radu, Doru Borşan, Florian Coman, Vasile Filimon, Radu Liviu Todoran. Dan Diaconescu-féle Néppárt: Ioan Stoica és Ion Tuşnea.

Share Button
Ennyien olvasták: 550

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.