Központ
2020. szeptember 29. kedd, Mihály

Az amerikai képviselet közelében robbantottak Szaúd-Arábiában

Központ július 4, 2016 Hír & hírháttér

Öngyilkos merénylő robbantotta fel magát az Egyesült Államok egyik diplomáciai képviselete közelében Szaúd-Arábiában. A szaúdi kormányhoz közel álló helyi hírportálok szerint a robbantás Dzsidda vörös-tengeri kikötővárosban történt – írja az MTI.

Az Okaz nevű hírportál szerint a merénylő meghalt, más áldozatról nem tudni. A támadó a jelek szerint autóval ment a diplomáciai képviselet közelében álló mecset és kórház felé.A Szabk nevű szaúdi hírportál viszont úgy tudja, hogy két biztonsági őr megsérült a támadásban.

Az amerikai külügyminisztérium egy neve elhallgatását kérő tisztségviselője az AP hírügynökségnek azt mondta: az amerikai nagykövetség értesült a robbanásról és tájékoztatást kért a szaúdi hatóságoktól.

2004-ben egy az al-Kaida terrorszervezethez köthető támadás érte az Egyesült Államok dzsiddai konzulátusát. A több órán át tartó tűzharcban meghalt a képviselet öt helyi alkalmazottja és négy fegyveres támadó.

Az utóbbi időben több, az Iszlám Állam terrorszervezethez köthető támadás történt Szaúd-Arábiában. A szélsőséges iszlamista szervezet a Washingtonnal szövetséges monarchiát és kormányát hitetleneknek tartja. Az ország részt vesz az Iszlám Állam ellen Irakban és Szíriában harcoló koalícióban.

Forrás: mti, index

Share Button
Ennyien olvasták: 432

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.