Központ
2020. szeptember 18. péntek, Diána

Az Iszlám Állam főként a „sötét webet” használja

Központ november 18, 2015 Hír & hírháttér

Az Iszlám Állam elsősorban a „sötét webet” használja, nem a mindenki által ismert interaktív médiát – mondta a Budapesti Corvinus Egyetem Magatartástudományi és Kommunikációelméleti Intézetének vezetője szerdán a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.

darkweb

Aczél Petra úgy fogalmazott: naiv lenne azt gondolni, hogy a terroristák a közismert felületeken toboroznak és osztják meg üzeneteiket. Nem véletlen, hogy a világ védelmi szervezetei évek óta foglalkoznak a kiberbűnözéssel és a kiberháborúzással – tette hozzá.

Megjegyezte, hogy azok, akik értenek a dekódoláshoz, sokszor nyilvános helyekről, esetenként nagy, ismert könyvtárakból férnek hozzá a „sötét webhez”, amely az internet „nagyon rémisztő területe”, hiszen a terrorista felhívásokon túl például a pedofil üzenetek is itt terjednek.
Aczél Petra szerint az utóbbi néhány évben az „átlagember” is felismerte, hogy a közösségi média révén egészen új fegyver került a terroristák kezébe. A szakember ugyanakkor úgy gondolja, nem az a helyes módszer, hogy félünk az internettől, hanem az, hogy tudatosan használjuk azt.

forrás: MTI

Share Button
Ennyien olvasták: 450

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.