Központ
2020. október 21. szerda, Orsolya

Az MPP a polgárok érdekeit képviseli!

Központ június 1, 2012 Hír & hírháttér

mppAz MPP a polgárok érdekeit képviseli!

– ízelítő az MPP városfejlesztési tervéből

A Magyar Polgári Párt városfejlesztési terveit ismertette a keddi szabadtéri sajtótájékoztatón dr. Pálosi Csaba, a párt marosvásárhelyi elnöke, aki nem csak szóban utalt bizonyos hiányosságokra, hanem be is mutatta, hogy mit kellene változtatni. Szó esett a bicikli utak hiányáról, a zöld övezetek felszámolásáról, a város kinézetét csorbító épületekről, valamint a közbiztonságról. Ezek közül néhányat részletesebben is kifejtett.

„Mivel közeledik a turista szezon, pár intézkedésre lenne szükség. Például a Kárpátok sétányán lévő Kós Károly épületek már egy ideje romokban állnak, el kellene takarni egy díszes paravánnal, ez nem kerülne nagy erőfeszítésbe, valamint javítana a város kinézetén” – nyilatkozott Pálosi. További esztétikai malőrként említette az utcák mentén össze-vissza lógó dróthuzalokat.

A fák kivágása ellen is felszólalt, elmondása szerint nem kellet volna hagyni, hogy elpusztítsák a Gát utcai fákat. Ha már ilyen döntés született a vezetőség részéről, akkor úgy kellett volna cselekedni, ahogyan a Vlahuta utca lakosai tették, akik kivonultak az utcára, és nem engedték, hogy megfosszák őket attól a kevés zöldövezettől, ami még maradt számukra. Látható ugyan néhány, a gépek által okozott sérülés a fák kérgén, viszont nem sikerült kiirtani őket. Állítólag az általános városfejlesztési tervben megduplázták a zöld övezetek kialakítását. A fenti és más tények alapján – mondta Pálosi – inkább csak fele valósult meg.

A továbbiakban a Május 1 strand problémája került napirendre. Az MPP marosvásárhelyi elnöke szerint, az évek óta elhanyagolt fürdőhelységért is tenni kellene már valamit. Egy újabb problémát jelent az, hogy „a nyári szezonban minden hétvégén megfürdik egy autós a turbina árokban”. Szükség lenne egy fekvő rendőrre, vagy legalább egy villogó jelzőlámpára, hogy csökkenjen a balesetek száma.

A Polgári Párt marosvásárhelyi szervezete úgy véli, hogy nincs szükség semmiféle bekötő útra, amely a Somostetőn keresztül haladna. Közlekedés szempontjából nem jelentene olyan sokat, mint amennyi természeti kárt okozna. Ez további zöld terület kiirtását-, valamint a megmaradt növényzet folyamatos szennyezését jelentené.

Az Azomaros vegyipari kombinát ügyében népszavazást rendelne el a párt. Pálosi elmondta, a nevük is arról árulkodik, hogy a polgárok érdekeit szeretnék képviselni. Ha a polgárok bizalmat szavaznak nekik, akkor a tanácsosok biztosítják őket arról, hogy az előbb elhangzottak és más tervek ne csak említésre kerüljenek a tanácsüléseken, hanem tegyen is értük a vezetőség.


Share Button
Ennyien olvasták: 413

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.