Központ
2020. december 04. péntek, Barbara, Borbála

Az MPP, Frunda és Kincses is előválasztást szeretne

Központ március 23, 2012 Hír & hírháttér

dsc04591Az MPP, Frunda és Kincses is előválasztást szeretne

Mai sajtótájékoztatóján László György, az MPP Maros megyei elnöke elmondta,hogy különböző módszereket vetnek be annak érdekében, hogy a másik két magyar politikai pártot is meggyőzzék afelől, hogy a jelenlegi helyzet előválasztást követel. Így holnaptól egy héten át különböző helyszíneken fogják az előválasztás fontosságát hirdetni, természetesen törvényes kereteken belül.

 

„Holnap és vasárnap 10 órától 12-ig a lakónegyedbeli piacokon leszünk jelen bannerjeinkkel, hétfőtől péntekig pedig 12 és 14 óra között az RMDSZ székháza előtt fogunk tüntetni” – jelentette ki László, aki hozzátette, reméli, hogy 2-3 héten belül meg tudják győzni a szövetségieket, hogy egy effajta megméretkezésre rábólintsanak.

„Jelenleg, 70 nappal a választások előtt három olyan polgármester-jelöltje van a városnak, akik magyar voksokat szereznek majd. Ez egyértelműen megosztja a szavazatokat, és ezt a helyzetet kizárólag az előválasztás intézménye tudja feloldani” – jelentette ki László. Hozzátette – az előválasztás legitimitását és megbízhatóságát alátámasztván –, hogy a Polgári Koalíció jelöltje, Benedek professzor a megméretkezés ötletének felmerülésekor már kijelentette, hogy amennyiben nem az ő kerül ki győztesként, visszavonul a polgármesteri székért folyó harcból, sőt a nyertes jelöltet feltételek nélkül támogatja. „Mi ezt szeretnénk kérni a másik két jelölttől is, hadd döntse el Vásárhely lakossága, hogy kit szeretne látni a polgármesteri székben az elkövetkezendő négy év alatt” – összegzett az MPP elnöke.

„Ma közvetített rádióadásban Frunda György, RMDSZ-es szenátor, de dr. Kincses Előd ügyvéd is már régóta hangoztatja, hogy az egyetlen demokratikus megoldás az egységes magyar polgármester-jelölt nevesítésére az előválasztás” – állítja László. Bíznak abban, hogy az RMDSZ, de az EMNP is rájön arra, hogy az egyetlen demokratikus út a vox populi érvényesítése. „Ha a Szövetség továbbra is elutasítja az előválasztás megszervezését, akkor az maradéktalanul azt támasztja alá, hogy köztük és a PDL között egyezség született, melynek értelmében a város a demokrata-liberális Dorin Florea, a megyei tanács pedig – Lokodi Edittel az élén – RMDSZ vezetés alatt marad.”

László György azt is elmondta, hogyha mégsem jutnának közös nevezőre a két politikai alakulattal, akkor – mindenféle RMDSZ-es híresztelések ellenére –, továbbra is dr. Benedek Imre orvosprofesszorral mennek tovább.

 

 

 

Share Button
Ennyien olvasták: 487

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.