Központ
2020. november 27. péntek, Virgil

Az MPP Magyarországgal szolidarizáló rendezvényt szervez Marosvásárhelyen

Központ január 19, 2012 Hír & hírháttér

Az MPP Magyarországgal szolidarizáló rendezvényt szervez Marosvásárhelyen

„Erdély több településében is szervezünk szolidaritási nagygyűlést a budapestivel egyidőben, így szombaton 17 órától Marosvásárhelyen, a Petőfi-szobornál gyűlünk össze, ahol a magyar kormányt támogatjuk politikai-gazdasági elveiben. Ugyanakkor köszönetet mondunk a magyar kormánynak a kettős állampolgárságért és más olyan intézkedéséért, amely a határon túli, a romániai magyarságnak segítséget jelentett” – fejtette ki mai sajtótájékoztatóján László György, az MPP Maros megyei elnöke.

 

Azt is hozzátette, hogy a rendezvényre engedélyt kaptak a polgármesteri hivataltól, és hozzávetőlegesen fél órás csendes tiltakozást szerveznek, amelyre megközelítőleg 150 személy részvételére számítanak.

„Mindenkit szeretettel várunk, Marosvásárhely polgárait, akik támogatják Magyarország kormányát. Az SZNT és az EMNT már jelezte részvételi szándékát, és várjuk az RMDSZ válaszát is, hiszen ez nem politikai rendezvény, hanem civil kezdeményezés” – mondta László György. Fontosnak tartotta kihangsúlyozni, hogy a Petőfi-szobortól nem szándékoznak átmenni felvonulásra, ahol már egy hete tiltakozás szerveződik.

Share Button
Ennyien olvasták: 446

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.