Központ
2020. szeptember 23. szerda, Tekla, Líviusz

Balogh szerint „kicsinálták” Brassai Zsombort

Központ december 14, 2016 Hír & hírháttér

Lemondott tisztségéből Brassai Zsombor, az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöke. A szervezet elnöki tisztségét ideiglenesen Péter Ferenc, Maros megyei tanácselnök veszi át Kelemen Hunor szövetségi elnök megbízásából. Brassai a parlamenti választások másnapján mondott le tisztségéből, miután az RMDSZ két szenátori és három képviselői hellyel megnyerte a választásokat a megyében.

brassaizs
„Péter Ferenc Maros megyei tanácselnök veszi át az RMDSZ Maros megyei szervezetének elnöki tisztségét ideiglenesen Kelemen Hunor, szövetségi elnök megbízásából azt követően, hogy december 12-i dátummal Brassai Zsombor lemondott tisztségéből. Péter Ferenc úgy értékelte, hogy a Maros megyei szervezetnek egy egészséges belső önértékelést kell tartania, annak érdekében, hogy a választáson elért jó eredmények tükrében méltó módon folytathassa érdekképviseleti munkáját. A szervezet ideiglenes elnökeként megköszönte Brassai Zsombor tevékenységét. A rendkívüli tisztújító közgyűlésre jövő év elején kerül sor” – áll a szerkesztőségünkbe is eljuttatott közleményben.

Az RMDSZ Maros megyei szervezetéből egyes források azt állítják, hogy a volt elnöknek, Brassai Zsombornak az elmúlt időszakban csökkent a párton belüli népszerűsége, ezt bizonyítja az is, hogy a szenátorjelöltek rangsorolási szavazásán a bejutásra nem esélyes utolsó helyet kapta meg.

Bár lapzártánkig nem sikerült elérnünk Brassait, egy hírportálnak azt nyilatkozta, hogy a rangsoroló ülés után a megyei RMDSZ állandó tanácsa úgy vélte, hogy a rangsoroláson vallott kudarca miatt vélhetőleg elveszítette a kampány sikeres lebonyolításához szükséges motivációját, ezért nem bízható rá a megyei kampányfőnöki feladatkör, ami őt megyei elnökként megillette volna.

„A testület úgy döntött, hogy én nem gyakorolhatom elnöki jogaimat, hanem átruházta Péter Ferencre, őt nevezte meg kampányfőnöknek, és innentől kezdve gyakorlatilag én mellékvágányra voltam terelve. Amit, mondom, azért nem tettem szóvá, hogy ennek ne legyen negatív következménye az RMDSZ választásokon való szereplésére nézve” – mondta el a lapnak Brassai Zsombor.

Nyilatkozata szerint Brassai Zsombor tizenhat éves aktív politizálás után “megengedi magának, hogy végre polgári, civil életet éljen.”

Balogh József egykori megyei tanácsos szerint Brassait „kicsinálták”, és Facebook-oldalán azt írta, hogy kíváncsi Maros megye 38 szövetségi polgármesterének véleményére a megyei elnök vakvágányra helyezéséről.

Share Button
Ennyien olvasták: 900

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.