Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Basescu megbukna földrajzból

Központ július 5, 2012 Hír & hírháttér

Basescu megbukna földrajzból

Craiovát Horvátországgal, Cahul városát Kabullal keverte össze Traian Basescu, aki a brit királynő trónra lépésének évfordulóját is elszámolta.

 

Basescu összekeverte Horvátországot Craiovával, amikor fogadta hivatalában horvát kollégáját, Ivo Josipovicot.

“Aláírtuk az egyetértési memorandumot Románia és Craiova, azaz hogy Horvátország igazságügyi minisztériumai között” – idézte kedden a Mediafax Traian Basescu szavait az előző napi sajtótájékoztatóról. A bakit a hírügynökség azzal magyarázza, hogy Horvátország neve – “Croatia” – könnyen összetéveszthető a romániai város nevével. Emlékeztetett ugyanakkor arra, hogy távolról sem ez az első elszólása a román államfőnek.

Két évvel ezelőtt moldovai látogatása során Traian Basescu összekeverte Cahul városát az afganisztáni Kabullal, ráadásul útja során többször is elkövette ezt a hibát.

A minap, amikor fogadta hivatalában Károly walesi herceget, kihasználta az alkalmat arra, hogy nyilvánosan köszöntse a trónörökös szüleit, II. Erzsébet brit királynőt és Fülöp edinburghi herceget hatvanéves házassági évfordulójuk alkalmából, pedig gyémántlakodalmukat öt évvel ezelőtt ünnepelték. Júniusban a brit királynő trónra lépésének hatvanadik évfordulója volt.

Share Button
Ennyien olvasták: 438

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.