Központ
2020. szeptember 21. hétfő, Máté, Mirella

Băsescu újra: Romániának egyáltalán nem kellene menekülteket fogadnia

Központ október 13, 2015 Hír & hírháttér

Traian Băsescu volt államelnök szerint Romániának egyáltalán nem kellene menekülteket befogadnia.

Băsescunak aközszolgálati televízió hétfő esti műsorában elmondott véleményét az Agerpres hírügynökség idézte. A volt államfő kijelentette: Románia hibázik, ha jövő héten nem módosítja álláspontját, és nem mondja azt, hogy nem fogad be menekülteket.

“A befogadás csakis önkéntes alapon működhet. Aki akar, fogadjon be, aki idehívta őket, az fogadja is be. És itt megvan Merkel asszonynak a felelőssége, mert az a bejelentése, hogy jöjjenek a szíriai menekültek Németországba, katasztrofális következményekkel járt” – idézte a hírügynökség Basescut. A politikus úgy vélte, hogy a kvótarendszer azért rossz, mert ösztönzi a migrációt.

A volt államfő csapdának nevezte azt a törekvést, hogy Románia ne kerüljön Magyarországgal egy csoportba. “Nem Magyarországra, hanem Romániára figyelek, és nem érdekel, hogy propagandacélokkal valaki engem is egybe csomagol Magyarországgal, Csehországgal és Szlovákiával. Én tudom a nemzeti érdeket” – fogalmazott a volt elnök. Azt is hozzátette, hogy az Európai Unióban jelenleg 23 millió munkanélküli van, és elsősorban nekik kell munkahelyet biztosítani, nem pedig a bevándorlóknak.

Traian Băsescu úgy vélekedett, hogy a menekültek kérdését az EU határain kívül kell rendezni. “Mindenáron be kell fejezni a háborút Szíriában, meg kell szüntetni az instabilitást Líbiában, ellenőrzés alá kell vonni az iraki állapotokat, és jobban kell ellenőrizni az afganisztániakat” – javasolta a volt államfő.

Forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 323

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.