Központ
2020. november 24. kedd, Emma

Benedek: „Generációváltás lesz az RMDSZ-ben!”

Központ július 5, 2012 Hír & hírháttér

Benedek: „Generációváltás lesz az RMDSZ-ben!”

„Közel két éve felfigyeltünk arra, hogy nem működik zavartalanul mindenik választókörzet Maros megyében, ezért úgy döntöttünk, a helyhatósági választások után jött el az ideje annak, hogy újraszervezzünk, összevonjuk azokat, de ami a legfontosabb: fiatalokat vonjunk be az RMDSZ aktivitásába” – fogalmazott mai sajtótájékoztatóján Benedek István, a Szövetség helyi szervezetének elnöke.

 

Elmondta azt is, hogy a vasárnapi SZKT után megalakult egy öt tagból álló bizottság, amely felügyeli és átláthatóvá teszi a választókörzetek átszervezését és újrarajzolását, összevonását. A bizottságban helyet kapó öt tag: Benedek István (RMDSZ frakció elnöke), Peti András (RMDSZ helyettes frakcióelnöke), Kelemen Márton (Maros megyei önkormányzat képviselője), Csép Andrea (Maros megyei önkormányzat képviselője), Brassai Zsombor (az RMDSZ ügyvezető elnöke).

Benedek kiemelte, hogy nem szeretnék félreállítani azokat az embereket, akik lelkiismeretesen és mindenféle ellenszolgáltatás nélkül dolgoztak 22 éve különböző körzetekben, hanem céljuk úgy fiatalítani a szervezeteket, hogy az idősebb, tapasztalattal rendelkező tagok is megtarthassák funkciójukat.

„A városi szervezetben is nagy szükség van a generációváltásra, fiatal, dinamikus személyekre van szükségünk, akikből majd idővel kialakul a vezetői réteg” – összegzett Benedek.

Az átszervezés, a választókörzetek összevonásának legkésőbbi határideje szeptember 30.

Share Button
Ennyien olvasták: 514

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.