Központ
2020. november 29. vasárnap, Taksony

„Benedek professzornak köztünk lenne a helye…”

Központ október 13, 2011 Hír & hírháttér

„Benedek professzornak köztünk lenne a helye…” 

Benedek_Imre

Beszélgetés Kelemen Ferenccel,
az MPP városi elnökével

A közös polgármesterjelölt állítása érdekében folyó egyeztetések egyelőre nem vezettek konkrét eredményre, a felek az elvi megegyezésen túl nem jutottak. A pártok viszont sorra nyilatkoznak arról, kit támogatnának. Az EMNP az RMDSZ-es dr. Vass Leventét nevezte meg saját jelöltjeként, az RMDSZ-nél egyelőre haboznak, hogy Csegzi Sándor alpolgármester, vagy Vass Levente mellett döntsenek. Közben a független dr. Benedek Imre is bejelentette indulási szándékát… Ezzel kapcsolatosan kérdeztük Kelemen Ferencet, az MPP vásárhelyi szervezetének elnökét.


– Elnök úr, az MPP egyelőre  nem nyilatkozott arról, ki lenne a preferáltjuk. Ez azt jelentené, nincs még konkrét elképzelésük arról, kit támogassanak?  
– Ugyan még nincs végső döntés arról, kit támogatnánk polgármesterjelöltként, de párton belül folyamatos az egyeztetés. Emlékeztetnék arra, hogy még a tárgyalások legelején leszögeztük, egy olyan köztiszteletnek örvendő személy jelölését támogatjuk, aki lehetőleg nem kötődik egyetlen politikai párthoz sem. Ebbe az elképzelésünkbe illett volna Bölöni László is… Egyértelmű, az eddig felmerült nevek közül dr. Benedek Imre az, aki élvezhetné támogatásunkat. Vele kapcsolatosan emlékeztetnék, hogy a nyilvánosság előtt már korábban is kifejeztem abbéli véleményem, hogy köztünk lenne a helye. Ezt most újfent megerősíthetem.

– Ön szerint mi szól az ő jelölése mellett?
– Benedek professzor ideális jelölt lenne: szakmai téren páratlan eredményeket mutathat fel, közéleti elkötelezettsége közismert, gerinces politikai megnyilvánulásai pedig azt bizonyítják, hogy bátor ember, aki – ha a közösség érdekei úgy kívánják – nem utasítja vissza a kihívásokat. Nem mellékes az sem, hogy élvezi a civil társadalom támogatását is.

– Ezek szerint Benedek Imre lehet az MPP polgármesterjelöltje?
– Várjuk a közeledést a professzor úr részéről. Ha azonosulni tud az MPP értékrendjével, politikai célkitűzéseivel, ha vállalja annak választási programját, akkor minden esélye megvan arra, hogy támogassuk. Természetesen előbb egy előválasztáson kellene megmérkőznie a többi magyar jelölttel. Mert ahhoz ragaszkodunk, hogy előválasztáson döntsük el, ki legyen a vásárhelyi magyarság közös polgármesterjelöltje! Ez a legdemokratikusabb módja egy ilyen fontos, mondhatnám létfontosságú kérdés mindenki számára megnyugtató rendezésének.

Share Button
Ennyien olvasták: 600

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.