Központ
2020. november 30. hétfő, András, Andor

Benedek: „Rövidesen megoldás születik az E-Star ügyében”

Központ június 26, 2012 Hír & hírháttér

benedekBenedek: „Rövidesen megoldás születik az E-Star ügyében”

Már több mint két hete melegvíz-szolgáltatás nélkül éli mindennapjai 8000 marosvásárhelyi háztartás az E-Star távhőszolgáltató, de főleg a Polgármesteri Hivatal mulasztásai miatt, a szolgáltató pedig szeptember 8-án véglegesen kivonul Marosvásárhelyről.

 

„Az önkormányzat nem tartotta tiszteletben sem a tanács vonatkozó határozatait, sem a szolgáltatóval kötött szerződés feltételeit, s bár a helyi tanács kiutalt 5 millió lejt az ártámogatás fedezésére, a hivatal december óta egy lejt sem fizetett, sőt az alárendeltségébe tartozó közintézmények saját fogyasztását sem törlesztette a polgármester, így az E-Star által közvetve felhalmozott adósság miatt a gázt szolgáltató E-On elzárta a csapokat” – mondta el Benedek mai sajtótájékoztatóján. Emiatt az E-Star kénytelen volt a Polgármesteri Hivatallal egyoldalúan felbontani a szerződést.

„Többféle megoldás is körvonalazódik, és az elkövetkezendő napokban konkrét tervet fogunk kidolgozni a problémára, és sürgősségi tanácsülést hívunk össze, hogy a lehető legrövidebb időn belül lezárjuk ezt a rendkívül kellemetlen helyzetet” – állítja az RMDSZ vásárhelyi szervezetének elnöke. Ugyanakkor nem tartja korrektnek a több ezer háztartás egészségének veszélyeztetését politikai csatározások miatt, de hozzátette, hogy a távhőszolgáltató is felelős az életképtelen együttműködés miatt.

Mint ismeretes, a tanács megalakuló ülése után Dorin Florea azt nyilatkozta, hogy „akkor lesz meleg víz, amikor lesz”, Csegzi Sándor szerint pedig „ilyen időben a hideg víz is meleg víz”.

Share Button
Ennyien olvasták: 401

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.