Központ
2020. október 30. péntek, Alfonz

Benedek: „Van marosvásárhelyi szervezet!”

Központ július 23, 2012 Hír & hírháttér

Benedek: „Van marosvásárhelyi szervezet!”

„A híresztelések és Brassai Zsombor megyei ügyvezető alelnök zavaros, ellentmondásos és félretájékoztató nyilatkozatai ellenére van városi RMDSZ, van annak elnöke, választmánya, van 13 körzete és a körzeteknek elnökei és tagjai” – jelentette ki Benedek István, az RMDSZ helyi szervezetének elnöke. Hozzátette, nem tud semmiféle határozatról, amely szerint felfüggesztették volna a vásárhelyi RMDSZ-szervezetet. „Egyébként egy olyan szervezetről beszélünk, amelynek több száz dolgozó tagja és székháza van, s amelyet újraszervezni, átszervezni lehet ugyan, de megszüntetni nem” – nyomatékosította Benedek.

 

Ezzel teljes ellentmondásban áll Brassai Zsombornak a napi sajtóban nyilvánosságra hozott állítása, miszerint „dr. Benedek István nem az RMDSZ marosvásárhelyi szervezetének elnöke, Csegzi Sándor nem a választmány elnöke, és a jelenlegi tizenhárom körzetnek sincsenek már elnökei, mivel megszűnt a szervezet struktúrája. Ideiglenesen öttagú bizottság vezeti.” Lapunk megkeresésére az RMDSZ ügyvezető alelnöke azt állította, hogy bár mától – a bizottság döntése értelmében – e témát illetően nem nyilatkoznak a sajtó képviselőinek, a fenti kijelentését nem cáfolja.

Viszont Benedek István elmondta, hogy az önkormányzati választásokkor a polgármester-jelöltjük mintegy tízezer szavazattal szerzett kevesebbet, mint Dorin Florea, és az eset kapcsán felmerült – a szervezet működését javítandó – az átszervezés gondolata.  Erre vonatkozólag TKT-, TÁT- és SZKT-határozat is született.  Az átszervezés levezénylésére egy öttagú bizottságot jelöltek ki, amelynek egyik tagja maga a városi elnök. „Úgy gondolom, eljött a cselekvés órája, és az elkövetkezendőkben meg kell tenni mindent, hogy az újraszervezéssel hatékonyabbá tegyük a vásárhelyi RMDSZ működését. Hogy ez esetleg a vásárhelyi szervezet elnökének leváltásával járna, még konkrétan nem merült fel” – állítja Benedek.  „Engem egy több száz tagból álló közösség, demokratikus úton választott meg a marosvásárhelyi RMDSZ elnökének, és úgy vélem, elsősorban feléjük tartozom elszámolással” – tette hozzá.

„Eddig nem tettem szóvá, de Szabó Árpád Maros megyei kampányfőnök sajnálatos megbetegedése után Brassai Zsombor vette át a választási kampány irányítását, ebből következően nem hiszem, hogy ildomos a körzeti elnökökre hárítani a felelősséget. Talán ideje lenne már rájönni, hogy az RMDSZ a teljes magyar közösség érdekképviselete, s nem csak egyes ” – nyilatkozta.

Megkérdeztük, véleménye szerint a sokat emlegetett „átszervezés” nem ellene irányul-e. A városi elnök azt válaszolta, hogy tudja, a politikában sok minden megtörténhet, ennek ellenére úgy gondolja, eddigi tevékenysége és eredményei alapján helye van a szervezetben. Ugyanakkor azt is elmondta, hogyha fölöslegesnek bizonyul az RMDSZ-ben, vagy nélküle jobban mennének a dolgok, akkor nem habozna, hogy átadja a helyét. „A személyes érdekeimet pillanatig sem helyezném a közösségiek elé” – vélekedett Benedek István.

Share Button
Ennyien olvasták: 491

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.