Központ
2020. szeptember 20. vasárnap, Friderika

Bereczki Ferenc váltja Portik Vilmost

Központ december 7, 2015 Hír & hírháttér

Tisztújítás az EMNP Maros megyei szervezeténél

December 3-án tisztújítást tartott az Erdélyi Magyar Néppárt Maros megyei szervezete. Portik Vilmos leköszönő megyei elnök úgy értékelte, jó úton halad a megyei szervezet, ám vélekedése szerint: a közelgő helyhatósági választások sikeres kimenetele érdekében Marosvásárhely érdemel kitüntetett figyelmet. Emiatt és az októberi előválasztáson elért eredménye okán a továbbiakban a városi szervezetben kíván tevékenykedni.

Az ülésen titkos szavazással, egyedüli jelöltként Bereczki Ferencet választották meg az EMNP Maros megyei elnökeként, illetőleg az alelnöki tisztségre Tőkés András és Portik Vilmos szerezte meg a küldöttek voksát. A megyei szervezet elnökségi tagjai: Balázs Ákos, Hermann Márk Christian, Kali István, László György, Portik Dénes és Varga Lóránd.

Az új elnök kihangsúlyozta, hogy kiemelt célja – a választópolgárok elvárásainak eleget téve – a Néppárt megyei szervezetének erősítése, ugyanakkor a párt jelenléte Maros megye önkormányzataiban, valamint a megyei tanácsban is. Ehhez a Néppárt megyei elnökségének és országos vezetőségének segítségét igényli.

Az új elnök Kelemen Hunor RMDSZ-elnök lecsós kijelentésére reagálva elmondta, nem elég, ha csak a város polgármesterjelöltje élvez összmagyar támogatást, hanem az önkormányzati képviselőjelölt-lista esetén is szükségszerű a koalíció. „Amennyiben a koalíciós megállapodást lesepri az RMDSZ az asztalról, a Néppárt készenlétben áll a megmérettetésre Maros megye településein” – szögezte le Bereczki.

(közlemény)

Share Button
Ennyien olvasták: 570

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.