Központ
2020. október 29. csütörtök, Nárcisz

Berlusconi magyar színekben indulhat az EP-választásokon?

Központ december 3, 2013 Hír & hírháttér

Berlusconi magyar színekben indulhat az EP-választásokon

A La Repubblica olasz napilap keddi cikke szerint magyarországi, bulgáriai vagy észtországi jelölt is lehetne a jövő évi európai parlamenti választásokon Silvio Berlusconi, a Hajrá Olaszország (FI) elnöke, aki az olasz parlamentből való kizárása után külföldi segítséget keres. 

 

A napilap “Berlusconi magyar kísértése, Budapestről jelöltetem magam az európai választásokra” címmel írt az adócsalásért elítélt volt olasz kormányfő kiútkereséséről. 

A La Repubblica szerint Silvio Berlusconi és a FI vezetősége a pártvezér Milánó közeli villájában arról tanácskozott arról, hogy melyik európai tagállamban indulhatna jelöltként az olasz szenátusból november 27-én kizárt politikus a 2014-es európai parlamenti megméretésen. 

“Berlusconi keletre szökik” – olvasható a La Repubblica cikkében, amely úgy vélekedik, hogy ez lehetne Berlusconi hónapok óta ígérgetett, de titkolt “meglepetése”. 

A La Repubblica szerint Berlusconi a lehetőségek között veszi számba Magyarországot, ahol barátja, a “Milan-szurkoló” Orbán Viktor a kormányfő. Fontolgatja, Bulgáriát, ahol a volt kormányfő Bojko Boriszovval ápol szoros kapcsolatot, valamint Észtországot, ahol jelentős olasz befektetők támogatnák a jelölését. 

Precedenst Giulietto Chiesa olasz újságíró teremtett, aki 2009-ben lett színekben jutott be az európai parlamentbe. Az adócsalásért elítélt Berlusconi Olaszországban hat évig nem indulhat választáson, de más európai országban ezt megtehetné. 

Az újság megjegyezte, nem lesz könnyű Silvio Berlusconit befogadó országra találni. Vlagyimir Putyin november végi olaszországi látogatás tagadta, hogy Berlusconi orosz diplomáciai útlevelet kért volna tőle.

Forrás: mti

 

Share Button
Ennyien olvasták: 343

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.