Központ
2020. november 29. vasárnap, Taksony

Betiltanák a Székely Szigetet

Központ június 29, 2012 Hír & hírháttér

Betiltanák a Székely Szigetet

Törvénymódosítást javasol Codrin Munteanu, Kovászna megye prefektusa, hogy betilthassa többek között a Székely Sziget elnevezésű rendezvényt. A prefektus a sajtónak kifejtette: azt szeretné elérni, hogy közpénzekből többé ne lehessen támogatni “szélsőséges vagy neorevizionista” rendezvényeket.

 

Munteanu arra utalt, hogy a június 28–30. között a Kézdivásárhely melletti Katrosán megrendezett Székely Sziget fesztivál a kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal támogatásával valósul meg. A szervező Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom (HVIM) és Rácz Károly, az udvarterek városának korábbi MPP-s polgármestere májusban írt alá szerződést, amelynek értelmében a város a fesztiválszervezők rendelkezésére bocsátja a Katrosán levő Gábor Áron Szabadidőközpontot, a színpadot és a padokat.

A prefektus hangsúlyozta, a szerződést akkor írták alá, amikor ő még nem volt hivatalban, a dokumentum már életbe lépett, így nem tehet semmit annak érdekében, hogy a fesztivált megakadályozza. “Jelenleg nem tehetünk mást, mint a törvény értelmében biztosítjuk a közbiztonságot és a rendet, de súlyosnak tartom, hogy a helyi közigazgatás hatóságai korábban és valószínű ezután is kapcsolatban állnak a szélsőjobboldallal és a neorevizionosta szervezetekkel” – fejtette ki Codrin Munteanu.

A prefektust elsősorban a nemzeti rockot játszó Kárpátia zenekar fellépése zavarja. Kifejtette, tudomása szerint az együttest már betiltották Szlovákiában, és ez így kellene legyen Romániában is.

Forrás: kurucinfo

Share Button
Ennyien olvasták: 391

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.