Központ
2020. december 05. szombat, Vilma

Betörtek Kató Bélához, a frissen beiktatott református püspökhöz

Központ február 5, 2013 Hír & hírháttér

Betörtek Kató Bélához, a frissen beiktatott református püspökhöz

 Ismeretlen tettesek betörtek Kató Béla református püspök illyefalvi lelkészi lakásába, ahonnan pénzt és más értékeket vittek el – közölte hétfőn a Mediafax hírügynökség. 

 

Iulia Grigoraş, a Kovászna Megyei Rendőrkapitányság szóvivője a hírügynökségnek elmondta, a betörés péntekről szombatra virradóra történt, pár órával azután, hogy Kató Bélát Kolozsváron beiktatták püspöki tisztségébe. Az elkövetők a lakás bejárati ajtaját betörve jutottak az épületbe. 

Kató Béla az MTI-nek megerősítette a betörés tényét. Megjegyezte, nyilvánvalóan olyanok hatoltak be a lakásába, akik ismerték a beiktatás menetrendjét, és akik tudták, hogy Sepsiillyefalváról nemcsak ő és a családja, hanem a hívek népes csoportja is Kolozsvárra utazott a ceremóniára. 

A püspök valószínűsítette, hogy a lopás volt a betörés indítéka, hiszen a behatolók nem bolygatták a személyes irattárát. Kató Béla nem kívánt arról nyilatkozni, hogy mekkora összeggel károsították meg. 

Kató Béla illyefalvi lelkészt decemberben választották az Erdélyi Református Egyházkerület püspökévé. Beiktatási ceremóniáját pénteken délután tartották a kolozsvári Farkas utcai református templomban.

forrás: mti

Share Button
Ennyien olvasták: 377

Hozzászólások

hozzászólás

About The Author

Szóljon hozzá

Biztonsági kérdés: Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.